Νέα Υόρκη: «Δείπνο στα Λευκά» α λα γαλλικά | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 11:28 19 Σεπτεμβρίου 2016, 11:28

Περίπου 5.000 άνθρωποι ντυμένοι στα ολόλευκα και φορώντας μάσκες και περούκες της Μαρίας Αντουανέτας εμφανίστηκαν στο πάρκο Ρόμπερτ Φ. Βάγκνερ Τζούνιορ, στη συνοικία κάτω Μανχάταν της Νέας Υόρκη για το καθιερωμένο εμπνευσμένο από το Παρίσι πικ – νικ, γνωστό και ως «Δείπνο στα Λευκά»

Η τοποθεσία διεξαγωγής του παρέμενε άγνωστη και ανακοινώθηκε μόλις λίγα λεπτά πριν από την εκδήλωση που άρχισε στις 6.30 μ.μ. Οι συμμετέχοντες είχαν κάνει κράτηση και περίμεναν σε 23 διαφορετικά σημεία συνάντησης στη Νέα Υόρκη.
Μόλις έφθασαν όλοι γύρω στις 7 μ.μ. κυμάτισαν τα λευκά τους μαντήλια στον αέρα και έδωσαν το σήμα για την έναρξη της εκδήλωσης που διοργανώθηκε πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 2011

Οι καλεσμένοι έφεραν το δικό τους τραπέζι και λευκές καρέκλες και κάθισαν κατά μήκος του ποταμού Χάντσον, τσούγκρισαν τα ποτήρια με σαμπάνια ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα και τη νύχτα χόρεψαν υπό τους ήχους της μουσικής του Django Reinhardt. Ο διάσημος σεφ Todd English σέρβιρε στους καλεσμένους ποσέ σολομό και «Dun Dun Noodles».


To «Δείπνο στα Λευκά» οργανώθηκε πρώτη φορά στο Παρίσι πριν από 30 χρόνια. Φέτος πραγματοποιήθηκε σε 70 πόλεις και στις πέντε ηπείρους και προσέλκυσε 10.000 ανθρώπους. Στις ΗΠΑ, 20 πόλεις γιόρτασαν φέτος το δικό τους «Δείπνο στα Λευκά». Για πρώτη φορά το πικ-νικ έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας, στο Ορλάντο και στο Σακραμέντο

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι βρέθηκαν στη λίστα αναμονής για το event στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Το «Δείπνο στα Λευκά» δεν έχει πολιτική ή ιδεολογική ατζέντα. Είναι απλά μία συνάθροιση φίλων μοναδικός σκοπός των οποίων είναι να δημιουργήσουν μαγική ατμόσφαιρα για ένα απόγευμα, ανέφεραν οι διοργανωτές.