Πιτσιλής: Να επιταχυνθούν οι έλεγχοι για το λαθρεμπόριο στα προϊόντα με ΕΦΚ | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 11:15

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των ελέγχων συμφωνήθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση του Επιχειρησιακού Συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα προϊόντα με ειδικό φόρο κατανάλωσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Πιτσιλής.


Στο Συντονιστικό όργανο, την εποπτεία έχει ο Γενικός Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής συμμετέχουν φορείς όπως η Αστυνομία, το ΣΔΟΕ, η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, τα τελωνεία, το ΣΔΟΕ, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου που εμπλέκονται στους ελέγχους για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, στα τσιγάρα και στα ποτά που επιβαρύνονται με ειδικό φόρο κατανάλωσης.


Σημειώνεται ότι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αποτελεί βασική προτεραιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών καθώς το δημόσιο στερείται σημαντικά ποσά εσόδων από αυτό. Το Επιχειρησιακό Συντονιστικό όργανο αποτελεί ακόμη βήμα μετά την δημιουργία των μεικτών κλιμακίων διενέργειας των ελέγχων τα οποία σύμφωνα με αρμόδιες πηγές είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη αύξηση στην αποτελεσματικότητά των ελέγχων.