Προνοιακά επιδόματα: Αλλάζει ο τρόπος καταβολής | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 12:43 19 Σεπτεμβρίου 2016, 12:43

 Αλλαγές έρχονται στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από τους δήμους, με το νέο νομοθετικό πλαίσιο. 

Μέχρι τώρα- όπως αναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου- η καταβολή επιδομάτων ήταν στην αρμοδιότητα του, για όλη την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. 

Τώρα, ο κάθε δήμος αναλαμβάνει να καταβάλει τα προνοιακά επιδόματα στους ωφελούμενους – μόνιμους κατοίκους του δήμου του.

Ήδη, ο δήμος Μαλεβιζίου παρέλαβε από τον δήμο Ηρακλείου 233 φακέλους – αρχεία που αφορούν σε ωφελούμενους μόνιμους κατοίκους του Μαλεβιζίου.

 Η διαδικασία έγινε παρουσία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου, Μαρίας Καναβάκη και της εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Μαλεβιζίου, Εύης Αποστολάκη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το σύνολο των δήμων της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου θα πρέπει να έχουν παραλάβει τα αρχεία έως το τέλος του 2016, αφού η αρμοδιότητα που προβλέπει η νομοθεσία θα ισχύσει από 1/1/2017, με πρώτο 2μηνο καταβολής τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2016.

Προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο των δήμων για τη διαδικασία και την ομαλή μετάβαση, ο δήμος Ηρακλείου διοργανώνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στη Λότζια, σχετική ημερίδα.