Πολιτισμός

Οδεύει προς τα Όσκαρ το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη

Οδεύει προς τα Όσκαρ το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη
Η νέα δημιουργία της Αθηνάς Τσαγγάρη, «Chevalier», αποτελεί την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής προς τον υπουργό Πολιτισμού για την επίσημη υποβολή της Ελλάδας στην κατηγορία του Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2017.

Η νέα δημιουργία της Αθηνάς Τσαγγάρη, «Chevalier», η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ του Λονδίνου, αποτελεί την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής προς τον υπουργό Πολιτισμού για την επίσημη υποβολή της Ελλάδας στην κατηγορία του Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2017.

Η φετινή καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ταινιών είναι η 3η Οκτωβρίου, ενώ αρκετές χώρες έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους, όπως η Ισπανία που ποντάρει στην «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Χιλή στο «Neruda» του Πάμπλο Λαρέιν και η Γερμανία στο «Toni Erdmann» της Μάρεν Άντε.

Η ταινία:Η ιστορία της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας της Τσαγγάρη, αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα «σκοτώσουν» την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται «Chevalier». Το παιχνίδι είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχθεί ο νικητής. Η ταινία, σε σενάριο Αθηνάς Τσαγγάρη και Ευθύμη Φιλίππου, έχει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Γιώργο Κέντρο, Πάνο Κορώνη, Βαγγέλη Μουρίκη, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Γιάννη Δρακόπουλο, Νίκο Ορφανό, Κώστα Φιλίππογλου και Σάκη Ρουβά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments