ΣΕΤΚΕ: Σε ξαφνικό θάνατο οι επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 13:51

«Ταφόπλακα το καθεστώς ΟΑΕΕ για τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις», όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας.

Με βάση την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, σε ξαφνικό θάνατο οδηγούνται οι επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της χώρας με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και οι οποίες επιστρέφουν σε καθεστώς ΟΑΕΕ. 

Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 κι έπειτα θα καταβάλλουν το 20% του εισοδήματός τους για συνταξιοδοτική κάλυψη και το 6,95% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην ανακοίνωση της η ΣΕΤΚΕ «καλεί τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας να μην ενδώσει στις πιέσεις του κουαρτέτου των δανειστών, αφού στην προκειμένη περίπτωση οι απώλειες στα έσοδα του κράτους και την ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία θα είναι πολύ μεγαλύτερες».

Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες, ο ΣΕΤΚΕ υπογραμμίζει ότι προβλέπονται δυσάρεστες, τόσο για τον τουρισμό και την οικονομία των απομακρυσμένων, νησιωτικών περιοχών της χώρας, όσο κατ’ επέκταση για τη νησιωτικότητα, την απασχόληση και τα έσοδα του κράτους.