Αυτοκίνητο

“Ξέφρενη κούρσα” στις ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτων – Αύξηση πωλήσεων 8.1%

“Ξέφρενη κούρσα” στις ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτων – Αύξηση πωλήσεων 8.1%
Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών αυτοκινήτου η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων, δείχνει μια ανοδική τάση στο κομμάτι των πωλήσεων το πρώτο οκτάμηνο του χρόνου. Ιταλική και Ισπανική αγορά καταγράφουν τα μεγαλύτερα ποσοστά πωλήσεων.

​Ο Αύγουστος έκλεισε με αύξηση 10% για τις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων. Αντιθέτως αρνητικό ήταν το πρόσημο για τις πωλήσεις τον Ιούλιο ο οποίος καταγράφοντας μείωση 1,4% διέκοψε το σερί 34 μηνών ανόδου της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου.

Με τη «συμβολή» ενός παραδόξως δυναμικού Αυγούστου, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά «έκλεισαν» στο +8,1% σε σχέση με πέρυσι, αθροίζοντας σε 9.787.760 μονάδες για το οκτάμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA).

Στις θετικές επιδόσεις πωλήσεων οκταμήνου συνέβαλαν όλες οι παραδοσιακά μεγάλες αγορές της γηραιάς ηπείρου με αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, χωρίς εξαιρέσεις. 

Αναλυτικά, η ιταλική αγορά αυτοκινήτου καταγράφει αύξηση 17,4% για το οκτάμηνο, η ισπανική 11,3%, η γαλλική 6,1%, η γερμανική 5,7% και η βρετανική 2,8%. 

Εκτός από την θετική πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, ιδιαίτερη μνεία γίνεται από τον ACEA στον μήνα Αύγουστο κατά τον οποίο οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 φτάνοντας τις 819.126 μονάδες, ένα μέγεθος που χαρακτηρίζεται ως «εντυπωσιακό» από το Σύνδεσμο Eυρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου.

Όλες οι ισχυρές αγορές της Ευρώπης κατέγραψαν άνοδο για τον Αύγουστο με την ιταλική στο +20,1%, την ισπανική στο +14,6%, τη γερμανική στο +8,3%, τη γαλλική στο 6,7% και τη βρετανική στο 3,3%.

Αντιθέτως με τον Αύγουστο του 2016, αρνητικό ήταν το πρόσημο για τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Ιούλιο ο οποίος καταγράφοντας μείωση 1,4% διέκοψε το σερί 34 μηνών ανόδου της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments