Γεύση

Θεσσαλονίκη: Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων στις 24-27 Σεπτεμβρίου

Θεσσαλονίκη: Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων στις 24-27 Σεπτεμβρίου
Πρόκειται για τo σημαντικότερο γεγονός παγκοσμίως στο χώρο της γαστρονομίας.

Στην Θεσσαλονίκη έρχεται το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων “World Chefs Congress & Expo”.

“Αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός παγκοσμίως στο χώρο της γαστρονομίας, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διεξάγονται και οι παγκόσμιοι τελικοί διαγωνισμοί για την ανάδειξη του world master chef”, είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, η Δέσποινα Αμαραντίδου, πρόεδρος του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη (Thessaloniki Convention Bureau- TCB).

Περισσότεροι από 1000 επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο άρχισαν από σήμερα να καταφθάνουν στην πόλη για το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-Helexpo AE.

“Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία ν’ αναδείξουμε τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου καθώς είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το συνέδριο σε μεσογειακή χώρα” τόνισε η κ.Αμαραντίδου.

Όπως είπε, μια ξεχωριστή εκδήλωση είναι και αυτή της παρέλασης των Eθνών που θα πραγματοποιηθεί από τους σεφ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα. Συμμετέχουν 80 χώρες από όλο τον κόσμο.

“Είναι σημαντικό να συμμετέχουν και οι πολίτες, για να δείξουν αυτό που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες, την φιλοξενία”, πρόσθεσε.Σημειώνεται ότι το Worldchefs Congress διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) κάθε δύο έτη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης των Αρχιμαγείρων παγκοσμίως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments