«Εκστρατεία» Ομπάμα κατά Τραμπ | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Σεπτεμβρίου 2016, 08:29

Η «μάχη» για τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου μπαίνει στο τελικό της στάδιο, με το Μπαράκ Ομπάμα να μπαίνει στο «παιχνίδι» κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την Washington Post.


Προηγουμένως, ο Ομπάμα θεωρούσε βέβαιη την ήττα του Τραμπ, ενώ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι έχει αλλάξει ουσιαστικά την άποψή του για την πορεία των προεκλογικών εξελίξεων.

Οι πρόσφατες προειδοποιήσεις του για το ενδεχόμενο μιας ήττας της Χίλαρι Κλίντον δηλώνουν την προσωπική ανησυχία του και την ανάγκη που υπάρχει για προσωπική εμπλοκή του στην προεκλογική εκστρατεία, προκειμένου να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με τις απόψεις των συμβούλων και των συνεργατών του, ο Μπαράκ Ομπάμα εξακολουθεί να έχει υψηλότερα επίπεδα δημοφιλίας από αυτά της Χίλαρι Κλίντον στους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους αλλά και μεταξύ των νέων.

Παρά το γεγονός ότι οι ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων ευνοούν το Δημοκρατικό Κόμμα, ένα ισχυρό εκλογικό προβάδισμα της Κλίντον στις πολιτείες “κλειδιά” για την προεδρική εκλογή, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την ουσιαστική συμμετοχή στις εκλογές των μελών των μειονοτήτων που ζουν στις ΗΠΑ και των νέων ψηφοφόρων.

TAGS: