Συρία: Η αυτοκινητοπομπή επλήγη από επιθέσεις, διορθώνει ο ΟΗΕ | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Σεπτεμβρίου 2016, 18:56 20 Σεπτεμβρίου 2016, 18:56

Από «επιθέσεις» παρά από «αεροπορικές επιδρομές» όπως αναφερόταν σε προηγούμενη ανακοίνωση επλήγη η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) Γενς Λέρκε.

«Δεν είμαστε σε θέση να αποφανθούμε κατά πόσον ήταν πράγματι αεροπορικές επιδρομές. Μπορούμε να πούμε αυτή την στιγμή ότι η αυτοκινητοπομπή δέχθηκε επίθεση», τόνισε ο Λέρκε.

Μια ανακοίνωση ανώτατων αξιωματούχων των ΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις στην Συρία και στην περιοχή νωρίτερα αναφερόταν σε «αεροπορικές επιδρομές» αλλά η διατύπωση τροποποιήθηκε γρήγορα, κάνοντας λόγο για «επιθέσεις», με τον Λέρκε να μιλά για συντακτικό λάθος.

Παράλληλα σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοπομπή δεν επλήγη από ρωσικά, ούτε συριακά πολεμικά αεροσκάφη, σημειώνοντας πως αξιωματούχοι του ρωσικού στρατού μελετούν το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε πως οι αποθήκες από όπου φορτώθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια «τυλίχθηκαν στις φλόγες», σημειώνοντας πως η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.