Πολιτική

Attica Bank: Μυρίζει “μπαρούτι” με το βλέμμα στη ΓΣ

Attica Bank: Μυρίζει “μπαρούτι” με το βλέμμα στη ΓΣ
"Φωτιά" στις σχέσεις ΤΣΜΕΔΕ-ΤτΕ με την επιμονή του κ. Μακέδου να συμμετάσχει στη ΓΣ της Τράπεζας. Απειλεί ο κ. Στουρνάρας με την τοποθέτηση επιτρόπου.





«Μπαρούτι» μυρίζει στην τραπεζική αγορά και στην πολιτική «σκηνή» της χώρας, ενόψει της πολύ κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της Attica Bank, η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ανάψει το «πράσινο φως» στην αλλαγή της διοικητικής «πυραμίδας», με την τοποθέτηση των κκ. Ρουμελιώτη και Πανταλάκη στις θέσεις του εκτελεστικού προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα.

«Φωτιά» στις ήδη τεταμένες σχέσεις του ΤΣΜΕΔΕ με την ΤτΕ έβαλε η επιμονή του Κωνσταντίνου Μακέδου να συμμετάσχει στη ΓΣ της Τράπεζας, δίχως να τηρεί τα κριτήρια, αφού ο ίδιος δεν είναι τραπεζικό στέλεχος. Η ΤτΕ έχει αντιδράσει έντονα στην αξίωση του κ. Μακέδου, ενώ και το ΤΕΕ ρίχνει «πυρά» κατά της ηγεσίας του ΤΣΜΕΔΕ. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του κ. Στασινού προς τον κ. Στουρνάρα, με την οποία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλεί το διοικητή της ΤτΕ να αναλάβει τα καθήκοντά του και να ελέγξει όλα τα πεπραγμένα στην Attica.

Συνεπώς, και το κλίμα στο εσωτερικό του ΤΣΜΕΔΕ είναι εμπόλεμο , ενώ «παγωμάρα» επικρατεί και στις επαφές Μαξίμου-Στουρνάρα, παρά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές κάνουν κάθε προσπάθεια, για να καλύψουν τις απανωτές συγκρούσεις.

Πάντως, πληροφορίες λένε πως χθες αργά το βράδυ το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ πραγματοποίησε σύσκεψη, προκειμένου να πείσει τον κ. Καμέδο να υποχωρήσει ως προς την αξίωσή του να παραστεί στη ΓΣ της Attica, υπό την απειλή του κ. Στουρνάρα ότι θα τοποθετήσει επίτροπο στην τράπεζα, τον Θόδωρο Πανταλάκη.

Η υπόθεση της Attica αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τραπεζικό κλάδο, τη στιγμή που οι εταίροι πιέζουν την Αθήνα να «τρέξει» πιο γρήγορα τις αλλαγές στις διοικήσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ακόμη, οι εξελίξεις βάζουν «φωτιά» και στο πολιτικό τοπίο, με τον πρωθυπουργό να έχει ακόμη ένα πολύ δύσκολο μέτωπο να αντιμετωπίσει, όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται… για την επόμενη μέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments