Πολιτική

ΝΔ: Πάει στη Βουλή την υπόθεση με τα κανάλια

ΝΔ: Πάει στη Βουλή την υπόθεση με τα κανάλια
Απανωτά πλήγματα δέχεται ο διαγωνισμός, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ.

Στη Βουλή φέρνει το επίμαχο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών η ΝΔ, μετά τις αποκαλύψεις για τον κ. Καλογρίτσα, ζητώντας να καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και οι τέσσερις υπερθεματιστές, μαζί με τους κκ. Παππά και Κρέτσο.

Ο έλεγχος των καναλαρχών θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις.

Το αίτημα της Ν.Δ. έγινε με βάση το άρθρο 41Α. Η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι η συζήτηση θα γίνει με βάση τον Κανονισμό, δηλαδή:

– θα γίνουν δύο συνεδριάσεις, μία κάθε μήνα

– ερωτήσεις υποβάλλουν ο πρόεδρος της Επιτροπής, τρεις βουλευτές από το πρώτο σε δύναμη κόμμα, δύο βουλευτές από το δεύτερο και ανά ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα σε δύναμη κόμματα και οι αρμόδιοι υπουργοί. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις είναι συγκεκριμένες και περιορίζονται αυστηρώς στο θέμα της πρόσκλησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος -που είναι μέλος της Επιτροπής- αντέδρασε λέγοντας ότι «ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί αυτό», αλλά η πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί.



Σήμερα ο Βαρδινογιάννης, την Πέμπτη ο Κυριακού

Σημειώνεται πως από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης έχει ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα ΜΜΕ και το δανεισμό των κομμάτων η κατάθεση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, επικεφαλής του Star. Θα ακολουθήσει την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΑΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού.



ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments