Πολιτική

Σπίρτζης: Δεν εμπλέκομαι στις δανειοδοτήσεις της Attica Bank

Σπίρτζης: Δεν εμπλέκομαι στις δανειοδοτήσεις της Attica Bank
Τον έλεγχο όλων των δανείων της Τράπεζας ζητεί ο υπουργός Μεταφορών.

Απάντηση στις αιχμές για εμπλοκή του στη διαχείριση της Attica Bank, είτε ως πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ είτε ως νυν υπουργός Μεταφορών, έδωσε ο Χρήστος Σπίρζτης, ζητώντας παράλληλα τον έλεγχο όλων των δανείων της Τράπεζας, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του.

«Εγώ θέλω να γίνει έλεγχος όλων των δανείων στην Τράπεζα Αττικής», δήλωσε χθες το βράδυ ο υπουργός και διερωτήθηκε με ποιόν τρόπο βοήθησε ο ίδιος τον επιχειρηματία, κ. Καλογρίτσα είτε να δανειοδοτηθεί από την τράπεζα είτε να πάρει τηλεοπτική άδεια. 

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», ο κ Σπίρτζης διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα ή οποιονδήποτε άλλο κύριο να πάρει δάνειο στην τράπεζα Αττικής; Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα να συμμετέχει στον διαγωνισμό και μάλιστα να ευνοηθεί απ’ ότι καταλαβαίνω να υπονοούν οι λασπολόγοι που το διακινούν είτε είναι από το πολιτικό σύστημα είτε από τις εφημερίδες να το καταθέσουν εδώ ανοιχτά. Το πώς; το να το λένε μόνο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα».

«Είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει, του απλού πολίτη, των ΜΜΕ, οποιουδήποτε άλλου στελέχους να μου πει πως ευνοήθηκε ο κ. Καλογρίτσας. Αν είναι να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις που υπήρχαν ή υπάρχουν για κάθε πολιτικό, με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι τρέλα, είναι παράνοια» πρόσθεσε ο κύριος Σπίρτζης”.

Ο υπουργός Υποδομών είπε ότι «η σχέση μου με την Τράπεζα Αττικής ΑΤΤ 0,00%, είναι στο ότι έχω ένα λογαριασμό, δεν έχω ούτε δάνεια ούτε είχα κάποια συνεργασία ποτέ.Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν και είναι μέτοχος». Όπως εξήγησε ο κ Σπιρτζης κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ από το 2010 εως το 2015, η εμπλοκή που είχε με την Τράπεζα Aττικής ήταν να παλεύει να τη σώσει από όσους το συγκεκριμένο διάστημα πίεζαν το ταμείο να την πουλήσει και να μην έχει αυτή την επένδυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου,δηλαδή επί της ουσίας να χάσει το ταμείο των μηχανικών τα λεφτά που είχε επενδύσει εκεί. «Κάποιο άλλο είναι το παιχνίδι που παίζεται και κάποιο άλλη είναι η ομάδα που σταθερά επιδιώκει η τράπεζα να φύγει από τον δημόσιο έλεγχο και να ελεγχθεί από άλλα κέντρα», πρόσθεσε ο κ. Σπίτζης.

Αναφορικά με τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ Σπίρτζης είπε ότι τάσσεται υπέρ του να δοθούν όλα τα πόθεν έσχες όχι μόνο στη Βουλή, αλλά και στη δημοσιότητα, όπως και όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει όχι μόνο στην Τράπεζα Aττικής,αλλά και σε όλες τις τράπεζες. 

«Με προβληματίζει, όταν έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένους επιχειρηματίες από τον Τύπο, που απ’ όσο ξέρω, έχουν συγκεκριμένα ανοιχτά φορολογικά θέματα και άλλα θέματα. Δε μπορεί να είναι μόνο στον έναν που έτυχε να του βαφτίσει ο εγγόνι ο υπουργός της κυβέρνησης,γιατί αυτό μας οδηγεί μαθηματικά σε άλλες σκέψεις και οι σκέψεις είναι πως στοχοποιείται η κυβέρνηση και πως γίνεται προσπάθεια από συγκεκριμένα κέντρα λόγω του ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μαζί τους για να κάνει ένα χαλκευμένο και στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια, να ευνοήσει κάποιον και να συναλλαγεί μαζί του. Η κυβέρνηση αυτό που έχει διακηρύξει και αυτό που κάνει, είναι σπάσει τα τρίγωνα της αμαρτίας τις τράπεζες, τα ΜΜΕ, το οικονομικό σύστημα και το πολιτικό σύστημα της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments