ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ τα βρήκε με ακροδεξιούς στη Λέσβο | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Σεπτεμβρίου 2016, 11:53

Σύμπλευση στελεχών της ΝΔ με την ακροδεξιά στο νησί της Λέσβου, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο δήμαρχος της Λέσβου, Χρήστος Γαληνός, κατήγγειλε ότι κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καθοδηγούν μέλη της Χρυσής Αυγής και συμπαρίστανται σε ακροδεξιούς κύκλους που υποδαυλίζουν τα επεισόδια στο νησί».

«Παρόμοια συμπαράσταση εξέφρασε δημόσια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Χ. Αθανασίου, μόλις ένα 24ωρο πριν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει, ότι το ίδιο έπραξε και η ΝΟΔΕ Λέσβου που στήριξε τις κινητοποιήσεις εκδίδοντας ανακοίνωση γεμάτη με ψεύδη και ακροδεξιά ρητορική. Η Κουμουνδούρου επισημαίνει, ότι μερικές μέρες νωρίτερα, ο Αλ. Κουτσαντώνης, τοπικό στέλεχος της ΝΔ, καλούσε τους κατοίκους του νησιού στη συγκρότηση ομάδας κρούσης ενάντια στη «μουσουλμανοποίηση της Λέσβου».

«Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ να δηλώσει πως δεν ανέχεται τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στο εσωτερικό του κόμματός του. Αυτή του η δήλωση όμως μένει κενό γράμμα, όσο κρατά στάση ανοχής απέναντι σε τέτοιες ενέργειες. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον ακροδεξιό σκύλο χορτάτο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

TAGS: