Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τον γελοιογράφο ΚΥΡ | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Σεπτεμβρίου 2016, 14:26

Τον γνωστό γελοιογράφο Ιωάννη Κυριακόπουλο, κατά κόσμον ΚΥΡ, βράβευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απονέμοντάς του το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Κύριε Κυριακόπουλε, με τα σκίτσα σας και τα κείμενα που τα διανθίζουν έχετε αποδείξει ότι εκείνο το οποίο σας χαρακτηρίζει, πρωτίστως και διαχρονικώς, είναι το χιούμορ στην πιο αυθεντική του έκφραση: Το χιούμορ ως βασικό στοιχείο της Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Δικαίως λοιπόν συγκαταλέγεστε μεταξύ των κορυφαίων γελοιογράφων της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σας απονέμεται κατ’ αξίαν το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος», ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον ΚΥΡ.

«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω και εκ μέρους των συναδέλφων, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι με την βράβευση αυτή βραβεύει το χιούμορ, το ελληνικό χιούμορ, το οποίο πάντοτε στάθηκε στο ύψος του και αντάξιο όλης της Ελληνικής Παιδείας. Γιατί, όπως έλεγε η Ελένη Βλάχου: “Δείξτε μου τις γελοιογραφίες μιας χώρας και θα σας πω τι πολίτευμα έχουν”», είπε ο Ιωάννης Κυριακόπουλος.

Ο ΚΥΡ, πριν από τέσσερα χρόνια, είχε βραβευτεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών. Στις 26 Οκτωβρίου, αναμένεται η κυκλοφορία του νέου ημερολογίου του για το 2017, με τίτλο «Πρώτη φορά… πουθενά!», από τις εκδόσεις «Διόπτρα».