Παρίσι: Πλήγμα διαρκείας από την τρομοκρατία | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Σεπτεμβρίου 2016, 13:36

Δύσκολα και μάλιστα για αρκετό καιρό ακόμη θα είναι για τα γαλλικά ξενοδοχεία.

Οι τουρίστες αποφεύγουν τη Γαλλία μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών ενώ οι εναλλακτικές μορφές φιλοξενίας, όπως το Airbnb, απειλούν τα παραδοσιακά καταλύματα, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών KPMG.

Ο Στεφάν Μποτζ, επικεφαλής του τμήματος ακινήτων και ξενοδοχείων στην KPMG, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα γαλλικά ξενοδοχεία θα μπορούσαν να υποστούν μείωση των εσόδων τους κατά 10% περίπου κατά μέσο όρο φέτος, αντανακλώντας την πτώση κατά 10% στις αφίξεις ξένων τουριστών, κυρίως από την Ασία και τις ΗΠΑ.

«Αναμένεται να υπάρξουν δυσκολίες για τουλάχιστον 18 ακόμα μήνες. Για το 2017, θα υπάρξει είτε στασιμότητα είτε μικρή μείωση στα έσοδα των ξενοδοχείων», δήλωσε ο Μποτζ. «Ένα πιο δομικό φαινόμενο με μεγαλύτερη διάρκεια είναι οι εναλλακτικές επιλογές όπως το Airbnb».

Το Παρίσι είναι η μεγαλύτερη αγορά για τη διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων κατοικιών Airbnb.

Ο αντίκτυπος των τρομοκρατικών επιθέσεων στα τουριστικά έσοδα βασικών περιοχών, όπως το Ιλ ντε Φρανς και η Ριβιέρα, θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλο τον κλάδο από τα μέσα του 2016 και το 2017, επηρεάζοντας τις επενδύσεις και τον όγκο συναλλαγών στο γαλλικό ξενοδοχειακό κλάδο, προειδοποίησε ο Μποτζ.

Οι επενδύσεις σε ξενοδοχεία στη Γαλλία ανήλθαν στα 2,2 δισεκ. ευρώ το 2015, συγκριτικά με 2,8 δισεκ. το 2014, ενώ αυξήθηκαν κατά 58% στα 22,2 δισεκ. στην Ευρώπη, χάρη στη Βρετανία και τη Γερμανία, ανέφερε η KPMG.

«Ενώ οι επιθέσεις δεν φαίνεται να έχουν πλήξει τις ξενοδοχειακές συναλλαγές (το 2015 στη Γαλλία), έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις επιδόσεις και την αξία των ξενοδοχείων», ανέφερε η έκθεση.