Για προκατάληψη κατηγορούν τη Samsung οι κινέζοι | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Σεπτεμβρίου 2016, 11:58

 Στο στόχαστρο των κινέζων καταναλωτών έχει βρεθεί η Samsung, καθώς πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν την εταιρεία ότι δείχνει προκατάληψη εναντίον της χώρας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η κορεατική εταιρεία δεν προχώρησε σε ανάκληση των Galaxy Note 7 στην Κίνα, παρά τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι δύο smartphones της εταιρείας είχαν πιάσει φωτιά. Η Samsung σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έπειτα από ανάλυση των στοιχείων είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν εξαιτίας «εξωτερικής υπερθέρμανσης» των συσκευής, οπότε η ανάκληση δεν ήταν απαραίτητη στην Κίνα.

Τα περισσότερα –αν όχι όλα σχεδόν– Galaxy Note 7 που πωλούνται στην Κίνα είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες που είχαν προμηθευτεί από συγκεκριμένη κινέζικη εταιρεία. Η ανάκληση αφορά στα κινητά οι μπαταρίες των οποίων είχαν κατασκευαστεί από την ίδια την εταιρεία, αναφέρει η Guardian.

Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων στον κόσμο και αυτό έχει καθοριστική σημασία για τους κατασκευαστές. Στις 2 Σεπτεμβρίου, η Samsung προχώρησε στην ανάκληση 2,5 εκατομμυρίων συσκευών σε συγκεκριμένες χώρες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβανόταν η Κίνα. Η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τα κινητά τηλέφωνα που έχουν πωληθεί στη χώρα δεν αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα με τις μπαταρίες τους. 

Επιπλέον, η Samsung διαβεβαίωσε του Κινέζους καταναλωτές ότι τα Galaxy Note 7 που ξεκίνησαν να πωλούνται στη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου είναι «ασφαλή για χρήση».

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο από τις συγκεκριμένες συσκευές πιθανόν είχαν πιάσει φωτιά. Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν δύο απανθρακωμένα Galaxy Note 7.

Ορισμένοι εξοργισμένοι Κινέζοι καταναλωτές δήλωσαν ότι η έλλειψη δράσης από τη Samsung δείχνει προκατάληψη από την πλευρά της εταιρείας εναντίον της Κίνας.