Διεθνή

Συρία: Νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι με 4 νεκρούς

Συρία: Νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι με 4 νεκρούς
Φόβοι για άνοδο των νεκρών μετά από το νέο χτύπημα στη μαρτυρική πόλη.

Τέσσερα άτομα μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης έχασαν τη ζωή τους στο Χαλέπι της Συρίας, μετά από βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν στην πόλη αργά το βράδυ της Τρίτης,σύμφωνα με την Ένωση Οργανώσεων Αρωγής και Ιατρικής Περίθαλψης (UOSSM).

Δύο νοσηλευτές και δύο τραυματιοφορείς έχασαν τη ζωή τους στην επιδρομή η οποία έπληξε την Τρίτη, στις 23.00 τοπική ώρα, το ιατρικό κέντρο στην περιοχή Χαν Τουμάν, ενώ ακόμη ένας νοσηλευτής είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε η UOSSM. Μέλη της ΜΚΟ είναι γιατροί της συριακής διασποράς που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν θύματα κάτω από τα ερείπια, διευκρίνισε η μκο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην επιδρομή σκοτώθηκαν επίσης «εννέα μέλη του Στρατού της Κατάκτησης» που εργάζονταν στο ιατρικό κέντρο. Ο συνασπισμός αυτών των ενόπλων οργανώσεων περιλαμβάνει επίσης το Μέτωπο Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα) και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Το Παρατηρητήριο δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει την εθνικότητα των αεροσκαφών που μετείχαν στις επιδρομές, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Reuters, που επίσης επικαλείται το Παρατηρητήριο, την επίθεση πραγματοποίησαν συριακά και ρωσικά αεροπλάνα.

«Λόγω της σφοδρότητας των πληγμάτων, τα τρία επίπεδα του κτηρίου του ιατρικού κέντρου κατέρρευσαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς», δήλωσε ο Άχμεντ Ντμπάις, διευθυντής της UOSSM.

Το ιατρικό κέντρο προσέφερε ιατρικές υπηρεσίες σε 750 τραυματίες τον μήνα, αναφέρει η ΜΚΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments