Οικονομία

Arigato από τις ασιατικές αγορές στην Ιαπωνία

Arigato από τις ασιατικές αγορές στην Ιαπωνία
Ράλι ανόδου από από τον Nikkei, κλίμα αισιοδοξίας στα διεθνή χρηματιστήρια.

Με σημαντική άνοδο υποδέχθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την είδηση πως η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα αφήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της νωρίτερα την Τετάρτη.

Ακόμα, οι επενδυτές αναμένουν παρόμοια κίνηση από τη Fed που αναμένεται να βγάλει τη δική της απόφαση αργότερα μέσα στη μέρα.

Ο Nikkei στο Τόκιο κατέγραψε ράλι, ανεβαίνοντας 1,91%, ενώ ο Kospi στη Σεούλ ενισχύεται 0,51%.

Στην Αυστραλία ο ASX κερδίζει 0,68% και στην Κίνα ο Hang Seng ανεβαίνει 0,56%. Ο συνθετικός δείκτης στη Σανγκάη παραμένει σταθερός.

Στα νεότερα από την τράπεζα της Ιαπωνίας, η BoJ διατήρησε στο -0,1% το επιτόκιο καταθέσεων και έθεσε ως στόχο την αγορά 10ετών κρατικών ομολόγων, προκειμένου τα επιτόκια δανεισμού να διατηρηθούν πέριξ του 0%.

Η ιαπωνική τράπεζα δεσμεύτηκε παράλληλα, ότι θα συνεχιστεί η ποσοτική χαλάρωση, έως ότου ο πληθωρισμός υπερβεί το 2% και προανήγγειλε τη λήψη περαιτέρω νομισματικών μέτρων, εφόσον καταστεί αναγκαίο

Mε στόχο την τόνωση της δανειοδότησης της επιχειρηματικότητας, η κεντρική τράπεζα έθεσε επίσης, την επιβολή χρεώσεων σε συγκεκριμένου είδους καταθέσεις εμπορικών τραπεζών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments