Κουρουμπλής: Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για τις άδειες | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Σεπτεμβρίου 2016, 11:11

Για «σχέδιο κάποιον να ρίξουν την κυβέρνηση» έκανε ο λόγο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο ρ/σ Real την Τετάρτη, τονίζοντας πως «υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η όλη ουσία. Ή θα καταργηθεί η ιστορία των αδειοδοτήσεων, γιατί κλήθηκαν επιτέλους στα 27 χρόνια κάποιοι να πληρώσουν, ή θα πέσει η κυβέρνηση…».

Ο υπουργός επισήμανε ότι υπάρχει διάταξη στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, ότι αν αύριο διαπιστωθεί ότι και ένας εκ των υπερθεματιστών έχει πρόβλημα, η πρώτη δόση συν τα 3 εκατομμύρια της εγγύησης αυτά καταπίπτουν υπέρ του Δημοσίου. «Αυτό είναι πρόνοια του νόμου που προστατεύει το Δημόσιο. Αν αποδειχθεί ότι κάποιος έχει προβλήματα θα πάμε στον επόμενο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αλλά θα έχει πάρει το δημόσιο άλλα 18 εκατ.».

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι προέκυψε ένα θέμα, όπως έχουν προκύψει στο παρελθόν πολλά τέτοια θέματα, εξηγώντας ότι μιλά γενικά, όχι μόνο στην υπόθεση Καλογρίτσα, και επισήμανε ότι πριν από τρία χρόνια ο ίδιος προσωπικά έκανε μια εμπεριστατωμένη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, με την έννοια ότι ακόμα δεν έχει εκείνος ενημερωθεί για τα πορίσματα μιας τέτοιας έρευνας που αφορά τα θαλασσοδάνεια της τελευταίας δεκαετίας. «Τώρα ξαφνικά υπάρχει μια σπουδή για την περίπτωση αυτή. Βεβαίως να κατατεθεί για να ξέρουμε γιατί μιλάμε, γιατί ακούγονται διάφορα πράγματα, και τελικά οι πληροφορίες που έρχονται τελευταία δεν επιβεβαιώνουν αυτά που κυκλοφορούν με τόσο εύκολο τρόπο. Να δούμε… Τι δάνεια υπήρξαν… Γιατί δεν υπήρξαν μόνο στην περίπτωση αυτού του κυρίου δάνεια. 

Ας πούμε, η περίπτωση Μαρινόπουλο, από 2011 χωλαίνει και έφτασαν τα 1 δισ., να μας πούνε πώς τα δίνανε τόσο εύκολα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Προσέθεσε ότι «υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Δεν σημαίνει ότι όποιος παίρνει δάνεια είναι και επιλήψιμος. Να ελεγχθεί αν είναι ενήμερος, αν πληρώνει κάποιος… Έχουμε ζήσει στην Ελλάδα τα φαινόμενα να παίρνουν δάνεια να τα συμψηφίζουν, να τα διαγράφουν…» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής. 

TAGS: