Πολιτική

Ο Μπαλτάς χαρακτήρισε ”ήττα” το Ελληνικό

Ο Μπαλτάς χαρακτήρισε ”ήττα” το Ελληνικό
Θα διευκολύνουμε τους επενδυτές με την επένδυση τους, σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού,

Ως ”ήττα με την οποία πρέπει να συμβιβαστούμε για να προχωρήσουμε στον αγώνα” αναφέρθηκε στη συμφωνία της κυβέρνησης για την παραχώρηση της έκτασης του Ελληνικού ο Αριστείδης Μπαλτάς, από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται σήμερα το θέμα της συγκεκριμένης επένδυσης.

Ο υπουργός Πολιτισμού διαβεβαίωσε τους επενδυτές, ότι “η κυβέρνηση τιμά τις υπογραφές της και θα τους διευκολύνει”, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, αποδίδοντάς της αντιπολιτευτική τακτική χωρίς αντίκρισμα και αντέκρουσε το επιχείρημα των στελεχών της ότι ως κυβέρνηση είχε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το Ελληνικό.

“Η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε πολύ σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές. Το master plan, που υποστηρίζετε ότι κάνατε, δεν δεσμεύει κανένα. Είναι μια έκθεση ιδεών και καλών προθέσεων του επενδυτή, χωρίς όμως δεσμευτικές αλλαγές και δεσμευτικούς όρους”, επισήμανε ο κ. Μπαλτάς.

Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι η αντιπολιτευτική της τακτική στηρίζεται “πάνω στο φάντασμα της Αριστεράς”, αποδίδοντας τις ευθύνες “για όλα όσα κακώς έγιναν ή δεν έγιναν επί δικών της κυβερνήσεων”.

“Μου θυμίζει η ομιλία σας μια παραφρασμένη ομιλία του Μάρξ. Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω στη ΝΔ, και είναι το φάντασμα της Αριστεράς”, ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνι Γεωργιάδη. Επικαλούμενος δε τον Φρόυντ, σημείωσε ότι η ΝΔ διακατέχεται από ένα μηχανισμό άρνησης και ακολουθεί τη τακτική “κάτι που με κατατρέχει το αρνούμαι συνειδητά”.

Ο υπουργός Πολιτισμού, μίλησε ακόμα “για μια μοναδικότητα που έχει η Ελλάδα και πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού” και προσέθεσε ότι “όσο έχουμε τη δυνατότητα θα την ελέγχουμε σε σχέση με τις παραμέτρους των αξιών και των αρχών.

“Κάθε μεγάλη επένδυση πρέπει να τη δούμε at hoc, ξεχωριστά, και όταν έρθει η στιγμή για να την επιλέξουμε, πρέπει να τη σεβαστούμε”, τόνισε και προσέθεσε:

“Τιμούμε τις υπογραφές μας και θα διευκολύνουμε τους επενδυτές. Το υπουργείο Πολιτισμού κάνει ότι είναι δυνατόν για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της γραφειοκρατίας και των όρων ώστε να προχωρήσει γρήγορα η επένδυση”.

“Σεβόμαστε τον επενδυτή. Οι σοβαροί επενδυτές προτιμούν ένα πλήρες σχέδιο όρων και προϋποθέσεων, για τις επενδύσεις τους”, υπογράμμισε ο κ. Μπαλτάς.

Παράλληλα, διέψευσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού φρενάρει την επένδυση στο Ελληνικό προβάλλοντας αρχαιολογικά ζητήματα.

“Το υπουργείο έχει επιδείξει τι θα γίνει από αρχαιολογικής άποψης. Μυστηριωδώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνήθηκαν να δουν τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Υπάρχει κανονική νομοθετημένη ρύθμιση για όλες τις μεγάλες επενδύσεις που εμπλέκεται το υπουργείο Πολιτισμού. Και αυτή στηρίζεται στο σεβασμό του φυσικού κάλους της χώρας και στη δική της κληρονομιά”, ανέφερε.

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί εξαπάτησης των πολιτών και αλλαγή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Πολιτισμού αντέτεινε ότι “το δικό μας κόμμα μιλά εκ γενετής για την έννοια του δημοκρατικού δρόμου στο σοσιαλισμό και στο περιεχόμενο του όρου αυτού”.

“Είναι μακρύς αυτός ο δρόμος, με υποχωρήσεις, νίκες, ήττες, αλλά δεσμεύεται από σταθερές αρχές και αξίες. Υπό αυτή την έννοια, όταν βρισκόμαστε σε αυτό τον δρόμο αναγκαζόμαστε να συμβιβαστούμε σε υπέρτερους συσχετισμούς, αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμό με την ήττα για να προχωρήσουμε στον αγώνα”, υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

“Για το Ελληνικό, αυτά που λέγαμε πριν τα λέμε και τώρα, και στηρίζονται πάνω σε αρχές και αξίες σταθερές. Μπορούμε να αλλάζουμε, με αυτούς τους τρόπους θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments