Πολιτική

Τσίπρας-Ερντογάν: Συνάντηση με “φόντο” το μακελειό στη Λέσβο

Τσίπρας-Ερντογάν: Συνάντηση με “φόντο” το μακελειό στη Λέσβο
"Καίει" την κυβέρνηση το προσφυγικό, την ώρα που η Τουρκία απειλεί την ΕΕ για ακύρωση της συμφωνίας.



Την ώρα που το προσφυγικό αποτελεί την “καυτή πατάτα” στα χέρια της κυβέρνησης, με το μακελειό στη Λέσβο να χτυπάει “καμπανάκι” για τη συμβίωση μετανστών και κατοίκων στα νησιά, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, Πέμπτη, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η κυβερνητική «γραμμή», όπως έχει διατυπωθεί τελευταία από υπουργούς της κυβέρνησης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει επαναφέρει πολύ ψηλά τη «σημασία που έχει για την Ελλάδα η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό», με την κυβέρνηση να θέλει να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από τη γειτονική χώρα προς το Αιγαίο.

Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί πολύ σε σχέση με τους προηγούμενους δύο μήνες, καθώς περίπου 100 πρόσφυγες μπαίνουν στην ελληνική επικράτεια κατά τις τελευταίες 7 μέρες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν αναμένεται να βρεθούν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, με την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Τουρκοκυπρίων να έχουν εντείνει το τελευταίο χρονικό διάστημα τις προσπάθειες τους για συμφωνία επίλυσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments