»Ρουβίκωνας»: Κατάληψη του υπουργείου Μεταφορών | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Σεπτεμβρίου 2016, 09:31

Μια ομάδα δέκα ατόμων από τη συλλογικότητα »Ρουβίκωνας» προχώρησε το πρωί της Τετάρτης σε κατάληψη του υπουργείου Μεταφορών, με τους αντεξουσιαστές να διαμαρτύρονται για τους ελέγχους των εισιτηρίων, 

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε προσαγωγές αρκετών ατόμων.

Σε ανακοίνωση τους οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν τα εξής:

«Καταλάβαμε συμβολικά τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών στην πλατεία Συντάγματος για να δώσουμε αυτά τα μηνύματα αλλά και ένα μήνυμα ακόμα, προς τους ίδιους τους ελεγκτές.

» Κάθε φορά που βρίσκεστε απέναντι σε ένα ‘κυνηγημένο ζώο’ που δεν είχε το 1,40 ευρώ εσείς επιλέγετε να δείτε ένα παραβάτη, έναν κλέφτη, έναν που υπάγεται στο πρωτόκολλο του προστίμου.

» Σας καλούμε να αρνηθείτε το ρόλο σας, να αρνηθείτε αυτή τη δουλειά, να αφήνετε τους ‘παραβάτες’ δηλαδή τους φτωχούς να την σκαπουλάρουν. Έτσι απλά.

» Καλούμε επίσης τους άλλους εργαζόμενους και τα σωματεία των συγκοινωνιών να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα. Τους καλούμε να συνταχθούν με τα συμφέροντα της βάσης, των επιβατών να παλέψουν στην πράξη και με έργα για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους.

» Καλούμε τους επιβάτες, τον καθένα, να δείξει την αλληλεγγύη του δίνοντας με το τέλος της διαδρομής το εισιτήριο του σε άλλον επιβάτη, επεμβαίνοντας κάθε φορά που ελεγκτές τραμπουκίζουν, ενημερώνοντας για την παρουσία ελεγκτών σε σταθμούς και μέσα.»

TAGS: