Τεχνολογία

Facebook: Μυστικά που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Facebook: Μυστικά που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε
Μάθετε να παίζετε το πιο διάσημο μέσο των social media στα δάχτυλα!

Είναι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και απασχολεί πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες στον κόσμο κάνοντας τον Mark Zuckerberg έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Ποια είναι όμως τα μυστικά του;

“Διαβάστηκε” Όλους μας έχει παιδέψει και βασανίσει αυτή η ένδειξη κάτω από τα μηνύματά μας. Το “διαβάστηκε” που μπορείς να δεις όταν κάποιος έχει δει το μήνυμα που έστειλες είναι κάτι που, ευτυχώς, μπορείς να απενεργοποιήσεις.Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κατεβάσετε μία εφαρμογή, το “Crossrider chat Undetected” την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε όλες της μηχανές αναζήτησης. Τα κακά νέα είναι πως δουλεύει μόνο στον υπολογιστή και όχι στο κινητό.

Πότε μπήκες τελευταία φορά στο FacebookΆλλη μία ένδειξη – ρουφιάνος είναι αυτή που δείχνει πότε ήσασταν τελευταία φορά ενεργός στο Facebook. Ακριβώς επειδή η ένδειξη αυτή σχετίζεται με το Messenger, αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να το διαγράψετε και να μπαίνετε από κάποια μηχανή αναζήτησης.

Ποιοι μπορούν να δουν τα posts σουΤο Facebook έχει μεριμνήσει και γι’ αυτό, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην θέλετε να βλέπει όλος ο κόσμος τις αναρτήσεις σας. Μπορείτε, λοιπόν, να ρυθμίσετε την ασφάλεια του προφίλ σας πηγαίνοντας στον έλεγχο απορρήτου και να πατώντας την επιλογή “Ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό μου;” και να επιλέξετε το κοινό των αναρτήσεών σας. Αν θέλετε να τα κρύψετε και από τους φίλους σας, δεν έχετε παρά να επιλέξετε σε ένα ποστ σας την ένδειξη “Φίλοι”, κάτω δεξιά, μετά “περισσότερες επιλογές” και “προσαρμογή” όπου θα μπορείτε πολύ απλά να πληκτρολογήσετε τα ονόματα των φίλων σας που δεν θέλετε να δουν την ανάρτησή σας.

Ποιοι σας απέρριψανΑπλά πατώντας πάνω στην καρτέλα με τα αιτήματα φιλίας και επιλέγοντας “Προβολή όλων” έχει “Δείτε τα απεσταλμένα αιτήματα”. Πατώντας αυτό, μπορείτε να δείτε ποιοι έχουν απορρίψει τη φιλία σας!

Κρυμμένα μηνύματαΣτην εφαρμογή του Messenger υπάρχει ένας ολόκληρος φάκελος με μηνύματα που δεν έχετε δει ποτέ σας. Είναι είτε όσα θεωρεί το Facebook spam, είτε όσα μηνύματα σας έχουν στείλει άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι στη λίστα των φίλων σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά ανοίγοντας την καρτέλα των μηνυμάτων σας και επιλέγοντας είτε “Αιτήματα μηνυμάτων”, είτε “Φιλτραρισμένα”.

Σουτ και γκολΕίναι δύο κρυμμένα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε μόνο μέσω της εφαρμογής του Messenger. Απλά στέλνοντας σε κάποιον φίλο σας το emoji της μπάλας ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ και πατώντας πάνω του αφού έχει σταλεί, σας ανοίγει το παιχνίδι και μπορείτε να σουτάρετε όσες φορές θέλετε!

Αποσύνδεση εξ αποστάσεωςΣυνδεθήκατε στον λογαριασμό μέσω ενός ξένου ή δημόσιου υπολογιστή; Μην φοβάστε ότι κάποιος θα εκμεταλλευτεί τη σύνδεση αυτή. Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις – Ασφάλεια – Από πού έχετε συνδεθεί και πατήστε “Τερματισμός δραστηριότητας” στην άγνωστη σε εσάς συσκευή. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments