«Καρφί» Σόιμπλε σε Μέρκελ για το προσφυγικό | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Σεπτεμβρίου 2016, 14:32

«Αδειάζει» την Μέρκελ και στηρίζει τον Ζέεχοφερ για το θέμα του προσφυγικού ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, χριστιανοδημοκράτης Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Είναι εξοργιστικό να καταλογίζεται στον Βαυαρό πρωθυπουργό ότι ειδικά αυτός είναι κατά της ανθρώπινης μεταχείρισης των προσφύγων» δήλωσε ο Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Στη συνέχεια, ο Σόιμπλε παρότρυνε τον πρόεδρο του αδελφού χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) να μετριάσει την ρητορική του. 

Σε τι ωφελεί να μιλάς σε κάθε αντιπαράθεση για το τέλος ενός κόμματος, είπε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στις απειλές του Ζέεχοφερ ότι απειλείται η ύπαρξη της ενότητας των δύο βραχιόνων του συντηρητικού κόμματος (της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU και της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU).

Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε επίσης την εμφάνιση της προέδρου του CDU την επομένη των τοπικών εκλογών του Βερολίνου πειστική. Η Μέρκελ ουδέποτε αρνήθηκε τη δυσκολία του προσφυγικού προβλήματος,»αλλά μπορεί να επιλυθεί και σε αυτό βοηθάει όταν η πολιτική δίνει ελπίδα», υπογράμμισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός υπαινισσόμενος την τόσο πολύ επικριθείσα φράση της «θα τα καταφέρουμε».

«Εάν ρυθμιστεί η εισροή και βαθμιαία φτάσουμε σε μια λογική κατανομή, τότε θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε και τους ανθρώπους καλά. Οταν η φράση της καγκελαρίου έχει αυτό αποτέλεσμα, δεν θα χρειάζεται πλέον να την λέει τόσο συχνά», όπως είπε.