Διεθνή

“Καρφί” Σόιμπλε σε Μέρκελ για το προσφυγικό

“Καρφί” Σόιμπλε σε Μέρκελ για το προσφυγικό
Δεν έχασε την ευκαιρία να κριτικάρει τη γερμανίδα καγκελάριο ο υπουργός Οικονομικών της.

“Αδειάζει” την Μέρκελ και στηρίζει τον Ζέεχοφερ για το θέμα του προσφυγικού ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, χριστιανοδημοκράτης Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Είναι εξοργιστικό να καταλογίζεται στον Βαυαρό πρωθυπουργό ότι ειδικά αυτός είναι κατά της ανθρώπινης μεταχείρισης των προσφύγων” δήλωσε ο Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Στη συνέχεια, ο Σόιμπλε παρότρυνε τον πρόεδρο του αδελφού χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) να μετριάσει την ρητορική του. 

Σε τι ωφελεί να μιλάς σε κάθε αντιπαράθεση για το τέλος ενός κόμματος, είπε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στις απειλές του Ζέεχοφερ ότι απειλείται η ύπαρξη της ενότητας των δύο βραχιόνων του συντηρητικού κόμματος (της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU και της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU).

Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε επίσης την εμφάνιση της προέδρου του CDU την επομένη των τοπικών εκλογών του Βερολίνου πειστική. Η Μέρκελ ουδέποτε αρνήθηκε τη δυσκολία του προσφυγικού προβλήματος,”αλλά μπορεί να επιλυθεί και σε αυτό βοηθάει όταν η πολιτική δίνει ελπίδα”, υπογράμμισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός υπαινισσόμενος την τόσο πολύ επικριθείσα φράση της “θα τα καταφέρουμε”.

“Εάν ρυθμιστεί η εισροή και βαθμιαία φτάσουμε σε μια λογική κατανομή, τότε θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε και τους ανθρώπους καλά. Οταν η φράση της καγκελαρίου έχει αυτό αποτέλεσμα, δεν θα χρειάζεται πλέον να την λέει τόσο συχνά”, όπως είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments