Διεθνή

Ουκρανία: Ούτε οι Σοβιετικοί δεν έλεγαν τα ψέματα του Πούτιν

Ουκρανία: Ούτε οι Σοβιετικοί δεν έλεγαν τα ψέματα του Πούτιν
Επίθεση από τον Ουκρανό πρόεδρο στο Κρεμλίνο, που κατηγόρησε τη Ρωσία για «ακήρυχτο πόλεμο».

Κατά του Βλάντιμιρ  Πούτιν έβαλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, λέγοντας πως ευθύνεται αποκλειστικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ανατολικά της χώρας του.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους κατηγόρησε το καθεστώς του Ρώσου ομολόγου του για ”υβριδικό πόλεμο” κατά της Ουκρανίας με τη χρήση παραπληροφόρησης, πράγμα που γίνεται και αλλού με στόχο την πρόκληση παγκόσμιας αποσταθεροποίησης

”Τον τελευταίο χρόνο οι πρακτικές του υβριδικού πολέμου έχουν φθάσει στην Ευρώπη, στην Αμερική και αλλού”, είπε ο κ. Ποροσένκο.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Ρωσία ασκεί σε παγκόσμια κλίμακα ”πολιτικές πιέσεις, διασπορά προπαγάνδας, εμπλοκή σε εκλογικές διαδικασίες, οικονομική διείσδυση, μυστικές αποσταθεροποιητικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ηλεκτρονικές επιθέσεις και διπλωματικές ενέργειες”, τα οποία αποτελούν μορφή ”ακήρυκτου πολέμου”.

”Ούτε οι Σοβιετικοί ηγέτες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου δεν θα έλεγαν τόσο ανοικτά το ψέμα ότι η Ρωσία δεν έχει σήμερα παρουσία στην ανατολική Ουκρανία, όπως ισχυρίζεται το Κρεμλίνο”, κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments