Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Σεπτεμβρίου 2016, 09:44

Η παταγώδης αποτυχία που είχε η εκεχειρία των προηγούμενων ημερών στη Συρία γίνεται τραγικά πιο απτή την Πέμπτη με την εμπόλεμη κατάσταση στη χώρα να μοιάζει να μην σταμάτησε ποτέ.

Η αντιπολίτευση του Άσαντ, μέσω του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε την Πέμπτη πως το Χαλέπι δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς από το συριακό στρατό και από τους αντάρτες. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι απαιτούσε τόσο από τη Ρωσία όσο και τη συριακή κυβέρνηση να σταματήσουν άμεσα τις πτήσεις πάνω από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας, δίνοντας μία »τελευταία ευκαιρία» να διασωθεί η εκεχειρία που κατέρρευσε και να βρεθεί ένας τρόπος να μπει τέλος στο αιματοκύλισμα. 

Με το αίτημα του Κέρι συμπαρατάχθηκε και η Γερμανία, με τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ να δηλώνει πως »η εκεχειρία έχει κάποιες πιθανότητες να κρατήσει, ο μόνος τρόπος είναι μια προσωρινή, αλλά απόλυτη απαγόρευση πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τη Συρία – για τρεις ή καλύτερα για επτά ημέρες». 

TAGS: