Αγορά ακινήτων: Στις 1.326 οι άδειες διαμονής σε επενδυτές τρίτων χωρών | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Σεπτεμβρίου 2016, 13:41

Τις 1.326 έφτασε ο συνολικός αριθμός των νέων αδειών διαμονής που χορηγήθηκαν σε επενδυτές προερχόμενους από τρίτες χώρες για την αγορά ακινήτων, με βάση τα δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2016, που επικαλείται η Enterprise Greece στο ενημερωτικό σημείωμά της για τις δράσεις του τελευταίου εξαμήνου. 

Οι πρώτες χώρες στο επίπεδο των αδειών διαμονής είναι: Η Κίνα (547 άδειες διαμονής), η Ρωσία (331), η Ουκρανία (62) και ο Λίβανος (59). Αν αθροιστούν και οι συγγενείς των επενδυτών που έλαβαν άδεια διαμονής, στο πλαίσιο του προγράμματος, ο συνολικός αριθμός φτάνει τις 3120 άδειες».

Επίσης, σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει κάνει τη διαχείριση περισσότερων από 30 νέων υποθέσεων επίλυσης προβλημάτων, μέσω της υπηρεσίας «ο Διαμεσολαβητής του Επενδυτή» και η πλειοψηφία των υποθέσεων αφορά στον κλάδο του τουρισμού και της ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας. Τα κυριότερα προβλήματα αφορούσαν εμπλοκές σε χωροταξικές και πολεοδομικές αδειοδοτήσεις, ενώ υπήρξε και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης σε τουλάχιστον 12 νέες επενδύσεις.

Ακόμη, αναφέρεται στο ηλεκτρονικό έντυπο ότι ο συνολικός αριθμός των αιτημάτων για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές στο πλαίσιο λειτουργίας του ειδικού HELP DESK για επενδυτές επιχειρηματίες και εξαγωγείς ξεπέρασε τα 400.


Στο μήνυμά του στο ηλεκτρονικό έντυπο, για τις δράσεις του οργανισμού, το τελευταίο εξάμηνο, ο πρόεδρος πρόεδρος της Enterprise Greece Χρήστος Στάικος, αναφέρει τα εξής:


Επίσης, ο Οργανισμός, αποσκοπώντας στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν νέες αγορές και να εντοπίσουν νέους εταίρους, έτσι ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.Συγκεκριμένα, στις εκθέσεις του Οργανισμού στο εξωτερικό, συμμετείχαν 500 εταιρείες, ενώ, για πρώτη φορά, εντάχθηκε ο κλάδος της τεχνολογίας για το εξωτερικό εμπόριο, με συμμετοχή σε πέντε εκθέσεις. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σημαντική προσπάθεια για άνοιγμα στην αγορά του Iράν, μέσω δύο εκθέσεων, η μία εκ των οποίων αφορά την τεχνολογία.


Έγιναν στοχευμένες δράσεις στον κλάδο των τροφίμων και ποτών με αγοραστές από την Κορέα και την Ιαπωνία. Ο συνολικός αριθμός συναντήσεων έφτασε τις 1.000 με τη συμμετοχή 152 εξαγωγικών επιχειρήσεων, ενώ, παράλληλα, υπήρξαν επτά εθνικές συμμετοχές στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών. Παράλληλα, ο εξωστρεφής προσανατολισμός του Οργανισμού ενισχύεται από την ανάπτυξη και διατήρηση στρατηγικών συμμαχιών που εδράζουν στη δημιουργία αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών με εγχώριους και διεθνείς θεσμικούς εταίρους».