Πολιτική

Την Παρασκευή τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Την Παρασκευή τα προαπαιτούμενα στη Βουλή
Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Αύριο τελικά και όχι σήμερα, Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. ενώ την Τρίτη θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί από την κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής. Οι αρμόδιες Επιτροπές θα το συζητήσουν το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας με τη διαδικασία του επείγοντος και την Τρίτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα έρχεται στη Βουλή, με δύο σημαντικές εκκρεμότητες, στη στιγμή που οι χρόνοι πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση. Το EuroWorking Group συνεδριάζει στις 29 του μήνα και με βάση το χρονοδιάγραμμα όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 27, δυο ημέρες νωρίτερα.

Τελευταίος- Θεού θέλοντος- σταθμός για την εκταμίευση της δόσης θα είναι το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο, δεν λείπουν και τα «αγκάθια» από τη λίστα με τα προαπαιτούμενα, με πρώτα και καλύτερα, αυτά της στελέχωσης του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου αλλά και της αγοράς ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται θεσμοί και Αθήνα συζητούν το ενδεχόμενο καταβολής της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ σε δύο υποδόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο αυτό εξετάζεται, καθώς παραμένει το ενδεχόμενο κάποια από τα προαπαιτούμενα να μην κλείσουν εγκαίρως, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Mεταξύ άλλων, στο ν/σ αναμένεται να συμπεριληφθούν:

-Οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό με την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, η κατάργηση των εκπτώσεων στις εισφορές του κλάδου υγείας αλλά και των εκπτώσεων που αφορούν την αναγνώριση πλασματικών ετών.

-Οι νομοθετικές αλλαγές για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

-Η μεταφορά των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στόχος είναι στο νομοσχέδιο να ενσωματωθούν οι διατάξεις για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και για την οικειοθελή αποκάλυψη των εισοδημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments