Υγεία

Δωρεάν εμβολιασμός και εξετάσεις σε τέσσερα ακριτικά νησιά

Δωρεάν εμβολιασμός και εξετάσεις σε τέσσερα ακριτικά νησιά
Συμμαχία από την «Ομάδα Αιγαίου» και την ομάδα «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία».

Συμμαχία με στόχο την πρόληψη της υγείας των κατοίκων δυσπρόσιτων ακριτικών νησιών έκαναν η «Ομάδα Αιγαίου» και η ομάδα «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία». 

Η συνεργασία αφορά την υλοποίηση της «Χειμερινής Αποστολής 2016» της Ομάδας Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016. Η αποστολή θα περιλαμβάνει δωρεάν εμβολιασμό κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου καθώς και ενημερωτικές δράσεις και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού στους κατοίκους ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Ειδικότερα, οι δύο φορείς με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer Hellas θα επισκεφθούν την Πάτμο, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι και τους Αρκιούς, ενώ η εταιρία επιπλέον θα δωρίσει 200 13δύναμα εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου. 

Στα συγκεκριμένα νησιά υπάρχει εξαιρετική ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, καθώς τα κέντρα Υγείας είναι μη επαρκώς στελεχωμένα, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Οι εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, μεταξύ αυτών και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις και θα δοθούν ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη του εμβολιασμού ενηλίκων και παιδιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments