Ζώδια

Ενυδάτωση με μέλι

Ενυδάτωση με μέλι
Η λιγότερη δαπανηρή περιποίηση της αφυδατωμένης επιδερμίδας.

Έχει ευχάριστη γλυκιά γεύση, είναι πολύ θρεπτικό και σούπερ ευεργετικό για την υγεία μας γενικά. Τι θα λέγατε όμως, να χρησιμοποιούσατε το μέλι στην καθημερινή beauty ρουτίνα σας και συγκεκριμένα προκειμένου να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας; Ειδικά, ενόψει του χειμώνα, όπως έχουμε ξαναπεί, το δέρμα είναι πιο επιρρεπές στην αφυδάτωση και γι αυτό χρειάζεται μια extra ενυδάτωση.

Πριν βιαστείτε όμως και καταφύγετε σε οτιδήποτε άλλο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε 3 πανεύκολες συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι καθημερινώς, οι οποίες θα προστατέψουν την επιδερμίδα σας και θα την κάνουν να λάμπει! 

Σκέτο… μέλιΩς φυσικό μαλακτικό και ενυδατικό, συμβάλλει στη δημιουργία νέων κυττάρων του δέρματος, αναζωογονώντας το. Μπορείτε πολύ απλά να απλώσετε 1 κουταλιά μέλι στο αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα σας και να το αφήσετε να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπό σας ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.

Φτιάξτε ενυδατική μάσκα προσώπουΑν θέλετε μια πιο βαθιά ενυδάτωση, ανακατέψτε σε ένα μικρό γυάλινο μπολ 1 κουταλιά της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κρόκο αυγού. Στη συνέχεια, απλώστε στο πρόσωπό σας, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό (αποφύγετε την περιοχή των ματιών). Αφήστε το μείγμα για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ενισχύστε την ενυδατική σαςΜπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές της σούπας μέλι στην ενυδατική σας κρέμα, ειδικά εάν περιέχει ως συστατικό το βούτυρο καριτέ (shea butter). Ανακατέψτε τα υλικά, ανακινήστε καλά και χρησιμοποιήστε την γενναιόδωρα στο ξηρό δέρμα σας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments