Αθλητισμός

Βουλινός: Σαν σήμερα «πήρε τον ΠΑΟΚ και έφυγε»

Βουλινός: Σαν σήμερα «πήρε τον ΠΑΟΚ και έφυγε»
Στις 23 Σεπτέμβρη του 1990, στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ διαμαρτυρόμενος για την διαιτησία πήρε την ομάδα του και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο.

​Σαν σήμερα πριν 26 χρόνια ο Θωμάς Βουλινός πήρε τον ΠΑΟΚ κι έφυγε από το ΟΑΚΑ, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. «Αυτός ο διαιτητής δεν ξέρει… τίπουτα».

Για τον περισσότερο κόσμο του Δικεφάλου αποτελεί πράξη… τιμής. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που έχει ακουστεί η ατάκα «Πάρτε την ομάδα και φύγει από ‘δω…», πολλοί την είπαν, ελάχιστοι, συγκεκριμένα… ένας, το έκανε πράξη.

Ο ιστορικός πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός που είχε αναλάβει τα ηνία του συλλόγου ένα χρόνο νωρίτερα, ήταν αυτός που πήρε την ομάδα του κι έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ένα παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα, πριν 26 χρόνια, στις 23 Σεπτεμβρίου 1990.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους «πράσινους» και τους Θεσσαλονικείς βρισκόταν στο 3-0 υπέρ των γηπεδούχων, με τον Βοιωτό διαιτητή Καραμάνη να αποβάλλει στο 73ο λεπτό της συνάντησης τους Μαγκντί και Σκαρτάδο για διαμαρτυρία! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να… ξεχειλίσει το ποτήρι για τους «ασπρόμαυρους», με τον αείμνηστο Βουλινό να κατεβαίνει από τα επίσημα και μπαίνοντας στον αγωνιστικό μάζεψε τους παίκτες κι έδωσε εντολή να αποχωρήσουν. Έτσι κι έγινε…

Στη συνέχεια βέβαια ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης προσπάθησε να μεταπείσει την πλευρά του ΠΑΟΚ στις διαβουλεύσεις που έγιναν στα αποδυτήρια, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Στην ιστορία έμειναν τόσο η ατάκα του ίδιου του Θωμά Βουλινού, πως: «Ο ΠΑΟΚ ήρθε στο ΟΑΚΑ για να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε πρόβατα επί σφαγή…», όπως βέβαια κι εκείνη του Μαγκντί, ότι: «Αυτός ο διαιτητής δεν ξέρει… τίπουτα»!

Η… λυπητερή πάντως μόνο μικρή δεν ήταν για τον Δικέφαλο, καθώς τιμωρήθηκε όχι μόνο με μηδενισμό στο εν λόγω παιχνίδι, αλλά επίσης με αφαίρεση τριών βαθμών και πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments