Αλμυρή κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα και φέτα | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 16:14

H κόκκινη κολοκύθα είναι ένα από τα πιο εύγεστα λαχανικά και το γεγονός ότι είναι η εποχή της, μας δίνει ιδέες για συνταγές προκειμένου να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο!

Υλικά
1 κιλό ψίχα από κολοκύθα ψημένη και καθαρισμένη
8 φύλλα κρούστας για πίτες
3-4 πράσα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο κι επιπλέον λάδι για το άλειμμα των φύλλων
300 γρ. φέτα σε κομμάτια
1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό
1 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό
1 πρέζα κανέλα
1 φλιτζανάκι του καφέ πλιγούρι
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε καλά στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε τα πράσα και το κρεμμύδι, προσθέτετε το 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC.
Ρίχνετε σε ένα μπολ την ψημένη ψίχα της κολοκύθας και προσθέτετε από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα πράσα. Αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε στη συνέχεια τη φέτα, τα αβγά, τον δυόσμο και τον βασιλικό, το πλιγούρι και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε λίγο και προσθέτετε στη γέμιση επιπλέον αλατοπίπερο αν το επιθυμείτε.
Λαδώνετε καλά το ταψί σας (διαστάσεων 30X40 εκ.) και στρώνετε το πρώτο φύλλο. To λαδώνετε, το σουρώνετε και συνεχίζετε με δεύτερο, τρίτο και τέταρτο σουρωμένο φύλλο, τα οποίο λαδώνετε καλά κάθε φορά με ένα πινέλο.
Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και την ισιώνετε. Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, σουρώνοντάς τα πάλι και λαδώνοντάς τα καλά.
Τέλος, χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

TAGS: