«Μοσχοπουλήθηκαν» αντικείμενα του Ρίγκαν σε δημοπρασία | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 18:20

Ένα κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου, αλλά κι ένα ζευγάρι καουμπόικες μπότες που ανήκαν στον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν πουλήθηκαν 10 φορές υψηλότερα της εκτιμώμενης αξίας τους σε μια δημοπρασία στη Νέα Υόρκη.

Οι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών Christie’s δήλωσαν σήμερα ότι 1.200 και πλέον άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο συμμετείχαν στην δημοπρασία διάρκειας 2 ημερών με αντικείμενα από την ιδιωτική συλλογή του Ρόναλντ και της Νάνσι Ρίγκαν.

Ένα κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου μήκους 63 εκατοστών, καλυμμένο από γκράφιτι, πάνω στο οποίο είχε υπογράψει ο πρώην πρόεδρος πουλήθηκε έναντι 277.500 δολαρίων σε έναν άγνωστο αγοραστή. 

Η τιμή του αναμενόταν ότι θα έφθανε στα 20.000 δολάρια.

Αυτό το κομμάτι τοίχου θεωρείται ότι είχε ιδιαίτερη σημασία λόγω της ομιλίας που εκφώνησε ο Ρίγκαν το 1987 στο Δυτικό Βερολίνο, όπου κάλεσε τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να «γκρεμίσει αυτό το Τείχος».

Η Νάνσι Ρίγκαν απεβίωσε τον Μάρτιο σε ηλικία 94 ετών, 12 χρόνια μετά τον θάνατο του Ρόναλντ Ρίγκαν, ενός εκ των πλέον λαοφιλών Αμερικανών προέδρων.

Τα προσωπικά τους αντικείμενα πουλήθηκαν από την οικογένεια με στόχο τα χρήματα να δοθούν στο Προεδρικό Ίδρυμα Ρόναλντ Ρίγκαν και μια βιβλιοθήκη στην Καλιφόρνια.