Ομπάμα σε Χίλαρι: Να είσαι ο εαυτός σου | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 18:28

«Να είσαι ο εαυτός σου και να εξηγείς όσα σε κινητοποιούν», είναι η συμβουλή που δίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Χίλαρι Κλίντον πριν από την προσεχή τηλεοπτική αναμέτρηση της με τον Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα.

Η τηλεμαχία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, η οποία θα διεξαχθεί έξι εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου, ενδέχεται να καταρρίψει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης.

«Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την Χίλαρι, είδα την δουλειά της, την παρακολούθησα σε δύσκολες κι εύκολες στιγμές», δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

«Το κάνει αυτό για τους σωστούς λόγους», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ, υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν είχαν ποτέ μια γυναίκα πρόεδρο και «εκείνη πρέπει να καταρρίψει ορισμένα εμπόδια».

«Υπάρχει ένα επίπεδο δυσπιστίας και μια περιγραφή εκείνης που δεν συνάδει με το πρόσωπο που εγώ γνωρίζω, ένα πρόσωπο που ανησυχεί βαθιά για τα παιδιά».

«Εκείνη κινητοποιείται από μια βαθιά επιθυμία να βελτιώσει τα πράγματα», επέμεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο ερώτημα ποια θα ήταν συμβουλή του στην υποψήφια των Δημοκρατικών, η οποία διαθέτει τεράστια εμπειρία αλλά δυσκολεύεται να προκαλέσει τον ενθουσιασμό των ψηφοφόρων, εκείνος απάντησε:

«Να είσαι ο εαυτός σου και να εξηγείς όσα σε κινητοποιούν».