Οικονομία

Socar: Στην Αθήνα για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Socar: Στην Αθήνα για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ
Η αζέρικη αποστολή θα έχει διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Συνομιλίες με Έλληνες αξιωματούχους για τη συμφωνία εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ θα έχει η SOCAR, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της.

“Η αποστολή μας θα έχει διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο πρόεδρος της SOCAR Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ σε δημοσιογράφους.

Στελέχη της SOCAR λένε ότι η εταιρία είναι έτοιμη να προχωρήσει με την συμφωνία αλλά το τίμημα για τη ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά. Η εγγυητική επιστολή της SOCAR για την εξαγορά λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τo 2013, η SOCAR συμφώνησε να εξαγοράσει το 66% του ΔΕΣΦΑ έναντι 400 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η συμφωνία καθυστέρησε καθώς ζητήθηκε από τη SOCAR να πουλήσει το 17% του ΔΕΣΦΑ σε τρίτους για να ικανοποιήσει τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για θέματα ανταγωνισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ιταλικός διαχειριστής του δικτύου φυσικού αερίου Snam συνεχίζει να ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό 17% στη ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR προκειμένου να τηρούνται οι όροι της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού.

Πάντως, η Ελλάδα, με νόμο που ψήφισε τον Ιούλιο, αύξησε τα τιμολόγια αερίου του ΔΕΣΦΑ από την επόμενη χρονιά πολύ λιγότερο απ’ ό,τι αναμενόταν, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments