Πολιτική

Άδειες: Πέφτουν μηνύσεις, πληρώνουν οι καναλάρχες!

Άδειες: Πέφτουν μηνύσεις, πληρώνουν οι καναλάρχες!
Στα... ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με "φόντο" το "σάλο" με τα αποκαλυπτήρια Καλογρίτσα. Η ΝΔ περνά στην αντεπίθεση, προχωρώντας σε μήνυση, ενώ αγωγή κατέθεσε και ο Alpha σε βάρος του κ. Κρέτσου. Δύο υπερθεματιστές μόνο δεν έχουν καταβάλλει την πρώτη δόση. Πληροφορίες του www.pagenews.gr λένε ότι οι συσκέψεις στο επιτελείο Μητσοτάκη θα ενταθούν το Σαββατοκύριακο.

Χοντραίνει πολύ το παιχνίδι γύρω από το “καυτό” ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση εντείνει το πρέσινγ στην κυβέρνηση, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει συνέχεια έδαφος στις δημοσκοπήσεις. Την Παρασκευή “γαλάζιοι” βουλευτές κατέθεσαν μήνυση για το θέμα των καναλιών.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως είχε γράψει τις προάλλες το www.pagenews.gr, σε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, η ΝΔ αποφάσισε να εντείνει την πίεση της (εντός και εκτός Βουλής) για το θέμα των αδειών και για την τράπεζα Αττικής.

Η ΝΔ έχει ήδη μια νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς αποφασίστηκε (με τις ψήφους της μειοψηφίας) να κληθούν στην επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας οι 4 προσωρινοί υπερθεματιστές (μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Καλογρίτσας) καθώς και ο κ. Ν. Παππάς. 

Μάλιστα, στελέχη του κόμματος τονίζουν στο www.pagenews.gr ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης μετρά πλέον αντίστροφα και τονίζουν ότι τίποτε δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί ως προς τον χρόνο των εκλογών.

Οι μηνύσεις πέφτουν “βροχή”. Λίγο αργότερα την Παρασκευή μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατέθεσε και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Η μήνυση στρέφεται κατά της 5μελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Ελ. Κρέτσου που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ κατέθεσε την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Παράλληλα, και η Alter Ego του Β. Μαρινάκη έσπευσε να πληρώσει σήμερα το ποσό των 26.633.333 ευρώ που της αναλογούν. Υπενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή είναι η προσεχής Δευτέρα.

Σημειώνεται, πως όπως έγραφε και νωρίτερα την Παρασκευή το www.pagenews.gr, και οι τέσσερις προκριθέντες έχουν επιλέξει να καταθέσουν την πρώτη δόση. Οι κ.κ. Κυριακού, Αλαφούζος και Μαρινάκης είχαν δώσει σχετικές διαβεβαιώσεις από την πρώτη στιγμή , ενώ από την πλευρά Καλογρίτσα έγινε γνωστό μόλις χθες. 

Ο κ. Παππάς αναμένει και τις υπόλοιπες δόσεις από τους τρεις υπερθεματιστές έως την ερχόμενη Δευτέρα. Όσον αφορά τις προθέσεις Καλογρίτσα, αν ο εργολάβος δημοσίων έργων καταθέσει τα χρήματα, θα είναι σαφές ότι θέλει να μείνει στον διαγωνισμό μέχρι τέλους. Ωστόσο, όπως τονίζουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλογρίτσας έχει αμέσως μετά ένα Γολγοθά προσφυγών να αντιμετωπίσει σχετικά με το “πόθεν έσχες”, αλλά και με τα φορολογικά στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος και ο γιος του.

Υπό τον φόβο περαιτέρω αποκαλύψεων γύρω από συγκεκριμένους…υπερθεματιστές, η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω ως προς το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες, δηλώνοντας ότι κανείς δεν έχει την “άδεια στην τσέπη”. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Παππάς, αμέσως μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ (νωρίτερα από τον πρωθυπουργό), σε ραδιοφωνική του συνέντευξη διαμήνυσε ότι όλα θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες. «Δεν είμαστε σε θέση σε κανέναν από τους 4 καναλάρχες να πούμε ότι θα πάρει την άδεια. Συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

«Σε κάθε σημείο η διαδικασία δοκιμάζεται συνταγματικά και πολιτικά. Όταν τη Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων, αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας αυτής», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, όλοι (και εκείνοι που προκρίθηκαν στο διαγωνισμό και εκείνοι που έχασαν) αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αντισυνταγματικότητα η μή του νόμου Παππά. Η πρώτη διάσκεψη της ολομέλειας έχει προγραμματιστεί για τις 30 του μηνός , αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η απόφαση θα βγει σε σύντομο χρόνο. Αυτό προφανώς δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στην κυβέρνηση, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό, εάν η ελληνική Δικαιοσύνη θα δώσει την δυνατότητα στον κ. Παππά να ανοίξει νέους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και να ρίξει “μαύρο” σε εκείνους, που δεν προκρίθηκαν.

Είναι σίγουρο πάντως ότι ορισμένοι, εάν όχι όλοι, εκ των υπερθεματιστών θα ζητήσουν το τοπίο να ξεκαθαρίσει γρήγορα, με δεδομένο ότι θα έχουν καταβάλει ήδη την πρώτη δόση και θα θελήσουν να εκπέμψουν (η να συνεχίσουν να εκπέμπουν) χωρίς τον ανταγωνισμό των παλαιών.

Σε κάθε περίπτωση , η υπόθεση των τηλεοπτικών άδειων (που έχει και μεγάλες πολιτικές πτυχές) είναι ακόμη σε εξέλιξη και τα ίδια τα γεγονότα διέψευσαν εκείνου, που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν με το τέλος του θρίλερ, που εξελίχθηκε στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments