Άδειες: Χοντραίνει το παιχνίδι για κυβέρνηση και υπερθεματιστές! | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 05:44

Υπό τον φόβο περαιτέρω αποκαλύψεων γύρω από συγκεκριμένους…υπερθεματιστές, η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω ως προς το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες, δηλώνοντας ότι κανείς δεν έχει την «άδεια στην τσέπη». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Παππάς, αμέσως μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ (νωρίτερα από τον πρωθυπουργό), σε ραδιοφωνική του συνέντευξη διαμήνυσε ότι όλα θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες. «Δεν είμαστε σε θέση σε κανέναν από τους 4 καναλάρχες να πούμε ότι θα πάρει την άδεια. Συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.


«Σε κάθε σημείο η διαδικασία δοκιμάζεται συνταγματικά και πολιτικά. Όταν τη Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων, αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας αυτής», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Παππάς αναμένει την ερχόμενη Δευτέρα να κατατεθεί η πρώτη δόση από εκείνους, που προκρίθηκαν στον εν λόγω διαγωνισμό και εφόσον αυτό συμβεί απ’ όλους, τότε θα ξεκινήσει η εκδίκαση των επιμέρους προσφυγών που, έχουν ήδη κατατεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, και οι 4 προκριθέντες έχουν επιλέξει να καταθέσουν την πρώτη δόση. Οι κ.κ. Κυριακού, Αλαφούζος και Μαρινάκης είχαν δώσει σχετικές διαβεβαιώσεις από την πρώτη στιγμή , ενώ από την πλευρά Καλογρίτσα έγινε γνωστό μόλις χθες. Κατά συνέπεια και από την πλευρά του εργολάβου δημοσίων έργων, εάν τελικά κατατεθούν τα χρήματα τη Δευτέρα, θα είναι σαφής η πρόθεση του να μείνει στον διαγωνισμό μέχρι τέλους. Ωστόσο, όπως τονίζουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλογρίτσας έχει αμέσως μετά ένα Γολγοθά προσφυγών να αντιμετωπίσει σχετικά με το «πόθεν έσχες», αλλά και με τα φορολογικά στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος και ο γιος του.

Την ίδια ώρα, όλοι (και εκείνοι που προκρίθηκαν στο διαγωνισμό και εκείνοι που έχασαν) αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αντισυνταγματικότητα η μή του νόμου Παππά. Η πρώτη διάσκεψη της ολομέλειας έχει προγραμματιστεί για τις 30 του μηνός , αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η απόφαση θα βγει σε σύντομο χρόνο. Αυτό προφανώς δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στην κυβέρνηση, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό, εάν η ελληνική Δικαιοσύνη θα δώσει την δυνατότητα στον κ. Παππά να ανοίξει νέους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και να ρίξει «μαύρο» σε εκείνους, που δεν προκρίθηκαν. 

Είναι σίγουρο πάντως ότι ορισμένοι, εάν όχι όλοι, εκ των υπερθεματιστών θα ζητήσουν το τοπίο να ξεκαθαρίσει γρήγορα, με δεδομένο ότι θα έχουν καταβάλει ήδη την πρώτη δόση και θα θελήσουν να εκπέμψουν (η να συνεχίσουν να εκπέμπουν) χωρίς τον ανταγωνισμό των παλαιών.

Σε κάθε περίπτωση , η υπόθεση των τηλεοπτικών άδειων (που έχει και μεγάλες πολιτικές πτυχές) είναι ακόμη σε εξέλιξη και τα ίδια τα γεγονότα διέψευσαν εκείνου, που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν με το τέλος του θρίλερ, που εξελίχθηκε στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
TAGS: