»Άλλαξε» κατάθεση μάρτυρας στη δίκη της Χ,Α. | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 11:58

Περίεργη τροπή γεγονότων είχε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής που, με τον σημερινό μάρτυρα να αλλάζει εντελώς την προηγούμενη κατάθεση του.

Ο μάρτυρας μετέφερε σήμερα στο δικαστήριο μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που είχε δώσει σε προηγούμενες καταθέσεις του για την άγρια επίθεση στο σπίτι των Αιγυπτίων γειτόνων του, τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2012. 


Ο κ. Τατσιόπουλος κατέθεσε σήμερα πως «δεν ήταν και ακριβώς 40 άτομα, με λοστούς και ρόπαλα, που φεύγουν με συντονισμένες κινήσεις», όπως είχε πει αρχικά, αλλά τελικά ήταν «10 πιτσιρικάδες, περίπου 22 ετών, που κουνούσαν το βαν των ψαράδων».

Πρόεδρος: Και τα 30 άτομα που είχατε πει;

Μάρτυρας: Εντάξει τώρα…ήταν 10 – 15 άτομα. Μπορεί να ήταν 30, μπορεί 15. Ήμουν και κουρασμένος εκείνο το βράδυ…
Πρόεδρος: Είπατε και για άλλα 10 άτομα που βγήκαν από το σπίτι και όλοι μαζί, 40 άτομα, να φεύγουν.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι να βγήκαν άλλοι. Εντάξει τώρα…40 άτομα… μπορεί να έκανα λάθος.

Πρόεδρος: Διαφέρει το 10 με το 40… μιλήσατε και για ρόπαλα και λοστούς…

Μάρτυρας: Δεν είδα τίποτα τέτοιο. Όχι, όχι…
Πρόεδρος: Δεν είδατε…

Εισαγγελέας: Φοβάστε; Σας έχουν απειλήσει;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Ρωτάω γιατί έχετε δώσει δύο περιγραφές και είστε αναλυτικός σε αυτές. Σήμερα λέτε άλλα. Δεν τα επιβεβαιώνετε. Σας βλέπω κάπως διστακτικό, ο τρόπος που καταθέτετε…ήρθατε να πείτε την αλήθεια εδώ. Είχατε καταθέσει ότι μάλλον ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής…

Μάρτυρας: Μία υπόθεση έκανα…επειδή ήταν μπουλούκι…

Εισαγγελέας: Και γιατί δεν είπατε ότι είναι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, ας πούμε…

Μάρτυρας: …

Πάρεδρος: Τα είπατε εσείς αυτά στο παρελθόν; Ναι ή όχι;

Μάρτυρας: ….

Πάρεδρος: Θα απαντήσετε ή η σιωπή σας προς απάντησή μου;

Μάρτυρας: Θα τα παραείπα λίγο…

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας είπε ότι εκείνο το βράδυ ξύπνησαν από φασαρία, σαν να σπάει ένα τζάμι και όταν βγήκαν έξω είδαν «ένα τσούρμο…πιτσιρικάδες με βερμούδες» που φώναζε και «είχαν σπάσει το τρίκυκλο και το βαν των ψαράδων». Σύμφωνα με τον κ. Τατσιόπουλο φοβήθηκαν και δεν βγήκαν αμέσως.

Πρόεδρος: Και φοβηθήκατε τους πιτσιρικάδες και περιμένατε να φύγουν;

Μάρτυρας: Έκαναν φασαρία.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, αφού έφυγαν οι δράστες «φτάσαμε στο σπίτι των ψαράδων για να δούμε τί έγινε. Δεν πήγα κοντά. Εγώ δουλεύω, φοβήθηκα να πάω. Είχαν κάτι ζημιά στο σπίτι. Είδα πέτρες στο πάτωμα. Δεν μπήκα μέσα. Είδα τα δύο παιδιά να κουβαλάνε έναν τρίτο Αιγύπτιο, που ήταν χτυπημένος. Τον έβγαζαν από το σπίτι για να τον βάλουν στο ασθενοφόρο. Τον κρατούσαν από τους ώμους. Δεν μπορούσε να κινηθεί μόνος του. Ήταν λιπόθυμος. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Έσταζαν τα αίματα από το σαγόνι του».

TAGS: