Πολιτική

Το’ πε ο Κατρούγκαλος: Αν έχουν κοπεί συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ, είναι λάθος!

Το’ πε ο Κατρούγκαλος: Αν έχουν κοπεί συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ, είναι λάθος!
Οι συντάξεις, που το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής είναι κάτω των 1.300 ευρώ, δεν κόβονται, τόνισε ο υπουργός Εργασίας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Σαν ένα απλό πταίσμα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να έχουν κοπεί συντάξεις, που το άθροισμα κύριας και επικουρικής είναι από 1.300 ευρώ και κάτω, ο υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε πως οι συντάξεις αυτές δεν μειώνονται και πως εάν όντως έχουν γίνει περικοπές, είναι λάθος, που θα πρέπει να διορθωθεί. Ο ίδιος ανέφερε πως με αυτή τη ρύθμιση μοιράζονται δίκαια τα χρήματα, που υπάρχουν για το ασφαλιστικό, αφού δεν γίνονται οριζόντιες περικοπές.

Εξήγησε εκ νέου πως ουσιαστικά μόνο το 10% των συνταξιούχων θίγεται με τις περικοπές που έγιναν. Υπογράμμισε ακόμη ότι η εθνική σύνταξη είναι καλύτερη από το ΕΚΑΣ, αφού καλύπτεται το όριο της φτώχειας.

Για τα εργασιακά είπε πως δεν θα δεχθεί τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που προωθούνται και πως στόχος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και όχι να μειωθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments