Κεντροριστερά: Φώφη και Σταύρος «τα’ σπασαν», αλλά οι «ζυμώσεις» συνεχίζονται | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 08:55

Φώφη και Σταύρος γύρισαν ο ένας την πλάτη στον άλλο και σταμάτησαν τον διάλογο για ενοποίηση του κατακερματισμένου χώρου της Κεντροαριστεράς, όμως οι «ζυμώσεις» και οι συζητήσεις δεν σταματούν. Πρόσωπα που έχουν συμβάλει με καθοριστικό τρόπο στις εξελίξεις στον χώρο, δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους και αφήνουν να εννοηθεί ότι ετοιμάζονται να πάρουν πρωτοβουλίες.

Αποστάσεις από τις επιλογές του Σταύρου Θεοδωράκη παίρνει ο Σπύρος Λυκούδης. Μίλησε για κενό στην ανάδειξη μιας ευθείας και σε βάθος στρατηγικής, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι υφιστάμενοι πολιτικοί σχηματισμοί δεν μπορούν να αντέξουν για πολύ.  Και άλλα όμως πρόσωπα του χώρου έχουν μιλήσει για εγωϊσμούς και προσωπικές στρατηγικές, που οδήγησαν σε αδιέξοδο  το εγχείρημα.

Μια  ερμηνεία γύρω από τις εξελίξεις είναι ότι υπάρχει πολιτικός χρόνος, καθώς τα κομματικά επιτελεία εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει άμεσα προσφυγή στις κάλπες, άρα τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα μπορούν να συνεχίσουν με τις σημερινές ηγεσίες να έχουν τον θεσμικό τους ρόλο. Η συντηρητική αυτή προσέγγιση ποντάρει στην ραγδαία φθορά του  ΣΥΡΙΖΑ και στην αναμονή επιστροφής των απογοητευμένων ψηφοφόρων, που δεν θα πάνε στην ΝΔ.


Στο Ποτάμι σπεύδουν να παρουσιάσουν μεταρρυθμιστική ατζέντα, έτοιμοι να πλασαριστούν, όταν θα ανοίξει η βεντάλια των συνεργασιών. Στο ΠΑΣΟΚ είπαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια με την Δημοκρατική Συμπαράταξη .Η Φώφη Γεννηματά, που είχε προαναγγείλει πρωτοβουλίες για αναγέννηση του χώρου, δείχνει να επικεντρώνεται στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος κι ενώ εκ των πραγμάτων το κόμμα που ίδρυσε ο Α.Παπανδρέου έχει δικαιωθεί από τις εξελίξεις, ο λαϊκισμός και η συνωμοσιολογία, που καλλιεργήθηκε και από  στελέχη  του κόμματος, το κρατούν καθηλωμένο να απολογείται για τις αδυναμίες, Φχωρίς να υπερασπίζεται τα πολλά θετικά, αλλά κυρίως χωρίς να εμφανίζει ένα δημιουργικό σχέδιο για το μέλλον.

TAGS: