Πολιτική

Μαξίμου: Πλέκει το “εγκώμιο” του ταξιδιού του Τσίπρα στη Ν. Υόρκη

Μαξίμου: Πλέκει το “εγκώμιο” του ταξιδιού του Τσίπρα στη Ν. Υόρκη
Σε non paper το Μαξίμου κάνει μία μίνι αποτίμηση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Ν. Υόρκη με τα πιο "ζωηρά" χρώματα, ενώ οι εξελίξεις πίσω στην Αθήνα μυρίζουν "μπαρούτι" για κυβέρνηση, πρωθυπουργό, ΣΥΡΙΖΑ και διαπραγμάτυευση.

Την αμερικανική στήριξη στα “καυτά” ζητήματα του χρέους, του προσφυγικού και του Κυπριακού αποκόμισε ο πρωθυπουργός από το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, λένε στο Μαξίμου. Κυβερνητικά στελέχη επιδιώκουν να κατευνάσουν τα πνεύματα, την ώρα που η μάχη κυβέρνησης-υπερθεματιστών “χοντραίνει”, τονίζοντας πως οι επενδυτές βλέπουν ότι οικονομία της χώρας μα προοδεύει και πως σύντομα η Ελλάδα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

Σε non paper το Μαξίμου κάνει μία μίνι αποτίμηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Ν. Υόρκη με τα πιο “ζωηρά” χρώματα, ενώ οι εξελίξεις πίσω στην Αθήνα μυρίζουν “μπαρούτι” για κυβέρνηση, πρωθυπουργό, ΣΥΡΙΖΑ και διαπραγμάτυευση.

Ειδικότερα, στο θέμα του χρέους κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ εξάγεται η αίσθηση ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ελληνική πλευρά στο ζήτημα του χρέους, όπως και στο Κυπριακό και στο προσφυγικό, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό από μόνο του δεν λύνει το θέμα, αλλά δημιουργεί ισχυρότερα ερείσματα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να παλέψει για την υλοποίηση της συμφωνίας.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως το μήνυμα είναι σαφές: όπως υλοποιεί η Ελλάδα τη συμφωνία, πρέπει να την υλοποιήσουν και οι άλλοι. Αναφορικά με τις επαφές του υπουργού Οικονομικών, το Μαξίμουυποστηρίζει ότι η εικόνα που υπάρχει είναι πως οι επενδυτές ακούνε προσεκτικά, η αίσθηση που υπάρχει από κυβερνητικής πλευράς είναι ότι όντως περιμένουν μια οικονομική ανάκαμψη σοβαρή στην Ελλάδα και με δεδομένο «το σημείο από το οποίο ξεκινάμε, αλλά και με δεδομένο ότι σιγά-σιγά, μετά την πρώτη αξιολόγηση, η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Βεβαίως συναρτάται το όλο ζήτημα με μια αποφασιστική επίλυση του ζητήματος του χρέους και υπάρχει βέβαια και το ζήτημα των πλεονασμάτων».

Οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως η Ελλάδα είναι ακόμα σε διαπραγμάτευση, όμως φαίνεται ότι οι επενδυτές αντιλαμβάνονται πως υπάρχει υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας -«με την έννοια ότι πάει καλύτερα σε σχέση με τις προβλέψεις»- το τελευταίο διάστημα και ότι τα οικονομικά μεγέθη πάνε καλύτερα και οι προοπτικές για επιστροφή στην ανάκαμψη είναι άμεσες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments