Αγωγή και από Alpha σε βάρος Κρέτσου | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 11:57 23 Σεπτεμβρίου 2016, 11:57

Πάνε κι έρχονται οι μηνύσεις για το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. Μετά την αγωγή που κατέθεσε η ΝΔ , σειρά έχει ο Alpha, ο οποίος μηνύει τον Λευτέρη Κρέτσο.

Ειδικότερα, ο σταθμός κατέθεσε μήνυση για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και κατά των πέντε μελών της Επιτροπής που διενήργησε ελέγχους «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η μήνυση, που κατατέθηκε από το νομικό εκπρόσωπο του τηλεοπτικού σταθμού, καθηγητή Πάνο Λαζαράτο, ζητά την δίωξη των έξι μηνυομένων υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Στη μήνυση σύμφωνα με πληροφορίες καταλογίζεται στα μέλη της Επιτροπής, ότι δεν προέβησαν σε λεπτομερή έλεγχο του «πόθεν έσχες» που προσκόμισε ο κ. Καλογρίτσας προχωρώντας στην σύνταξη σχετικού πρακτικού, ενώ στον κ. Κρέτσο ότι υπέγραψε το εν λόγω πρακτικό.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της μήνυσης ο κ. Πάνος Λαζαράτος ανέφερε:

«Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό ο ALPHA κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων, τις προσεχείς ημέρες θα κάνει το καθήκον της».

TAGS: