(upd) Στην αντεπίθεση η ΝΔ: Μήνυση κατά της κυβέρνησης για τα κανάλια | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 10:57

Χοντραίνει πολύ το παιχνίδι γύρω από το «καυτό» ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση εντείνει το πρέσινγ στην κυβέρνηση, την ώρα που η ΝΔ κερδίζει συνέχεια έδφαος στις δημοσκοπήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την Παρασκευή το κόμμα κατέθεσε μήνυση κατά της κυβέρνησης για το θέμα των καναλιών.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως είχε γράψει τις προάλλες το pagenews.gr, σε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, η ΝΔ αποφάσισε να εντείνει την πίεση της (εντός και εκτός Βουλής) για το θέμα των αδειών και για την τράπεζα Αττικής.



Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη μια νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς αποφασίστηκε (με τις ψήφους της μειοψηφίας) να κληθούν στην επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας οι 4 προσωρινοί υπερθεματιστές (μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Καλογρίτσας) καθώς και ο κ. Ν. Παππάς. 

Μάλιστα, στελέχη του κόμματος τονίζουν στο pagenews.gr ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης μετρά πλέον αντίστροφα και τονίζουν ότι τίποτε δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί ως προς τον χρόνο των εκλογών.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ κατέθεσε την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Ακολούθησε η καταβολή της πρώτης δόσης και από την εταιρία Alter Ego, του Βαγγέλη Μαρινάκη, ύψους 24.633.333,34 ευρώ.

Σημειώνεται, πως όπως έγραφε και νωρίτερα την Παρασκευή το pagenews.gr, και οι τέσσερις προκριθέντες έχουν επιλέξει να καταθέσουν την πρώτη δόση. Οι κ.κ. Κυριακού, Αλαφούζος και Μαρινάκης είχαν δώσει σχετικές διαβεβαιώσεις από την πρώτη στιγμή , ενώ από την πλευρά Καλογρίτσα έγινε γνωστό μόλις χθες. 

Ο κ. Παππάς αναμένει και τις υπόλοιπες δόσεις από τους τρεις υπερθεματιστές έως την ερχόμενη Δευτέρα. Όσον αφορά τις προθέσεις Καλογρίτσα, αν ο εργολάβος δημοσίων έργων καταθέσει τα χρήματα, θα είναι σαφές ότι θέλει να μείνει στον διαγωνισμό μέχρι τέλους. Ωστόσο, όπως τονίζουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλογρίτσας έχει αμέσως μετά ένα Γολγοθά προσφυγών να αντιμετωπίσει σχετικά με το «πόθεν έσχες», αλλά και με τα φορολογικά στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος και ο γιος του.

Υπό τον φόβο περαιτέρω αποκαλύψεων γύρω από συγκεκριμένους…υπερθεματιστές, η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω ως προς το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες, δηλώνοντας ότι κανείς δεν έχει την «άδεια στην τσέπη». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Παππάς, αμέσως μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ (νωρίτερα από τον πρωθυπουργό), σε ραδιοφωνική του συνέντευξη διαμήνυσε ότι όλα θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες. «Δεν είμαστε σε θέση σε κανέναν από τους 4 καναλάρχες να πούμε ότι θα πάρει την άδεια. Συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

«Σε κάθε σημείο η διαδικασία δοκιμάζεται συνταγματικά και πολιτικά. Όταν τη Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων, αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας αυτής», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, όλοι (και εκείνοι που προκρίθηκαν στο διαγωνισμό και εκείνοι που έχασαν) αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αντισυνταγματικότητα η μή του νόμου Παππά. Η πρώτη διάσκεψη της ολομέλειας έχει προγραμματιστεί για τις 30 του μηνός , αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η απόφαση θα βγει σε σύντομο χρόνο. Αυτό προφανώς δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στην κυβέρνηση, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό, εάν η ελληνική Δικαιοσύνη θα δώσει την δυνατότητα στον κ. Παππά να ανοίξει νέους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και να ρίξει «μαύρο» σε εκείνους, που δεν προκρίθηκαν. 

Είναι σίγουρο πάντως ότι ορισμένοι, εάν όχι όλοι, εκ των υπερθεματιστών θα ζητήσουν το τοπίο να ξεκαθαρίσει γρήγορα, με δεδομένο ότι θα έχουν καταβάλει ήδη την πρώτη δόση και θα θελήσουν να εκπέμψουν (η να συνεχίσουν να εκπέμπουν) χωρίς τον ανταγωνισμό των παλαιών.

Σε κάθε περίπτωση , η υπόθεση των τηλεοπτικών άδειων (που έχει και μεγάλες πολιτικές πτυχές) είναι ακόμη σε εξέλιξη και τα ίδια τα γεγονότα διέψευσαν εκείνου, που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν με το τέλος του θρίλερ, που εξελίχθηκε στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

TAGS: