Πολιτισμός

Ηρώδειο: Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο στις 5 Οκτωβρίου

Ηρώδειο: Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο στις 5 Οκτωβρίου
Θα συμμετέχουν πρόσωπα της Μουσικής που συνδέθηκαν στενά μαζί του, μελοποιώντας και τραγουδώντας τους στίχους του.

Μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Άλκη Αλκαίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, με την συμμετοχή προσώπων της Μουσικής που συνδέθηκαν στενά μαζί του, μελοποιώντας και τραγουδώντας τους στίχους του. 

Θα είναι εκεί ο Θάνος Μικρούτσικος με τη «Ρόζα», την «Πιρόγα», το «Πάντα γελαστοί», το «Κακόηθες μελάνωμα», ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τη «Βικτώρια», το «Πόρτο Ρίκο», ο Μίλτος Πασχαλίδης με το «Αγύριστο κεφάλι» και το «Σαράκι», ο Μπάμπης Στόκας με τον «Υπνόσακο», ο Χρήστος Θηβαίος με το «Blues on the road».

Θα ακουστούν επίσης τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, του Μάριου Τόκα, του Σωκράτη Μάλαμα και του Δημήτρη Παπαδημητρίου.Οι στίχοι του Άλκη Αλκαίου σηματοδότησαν μια νέα εποχή στο τραγούδι αμέσως μετά τη μεταπολίτευση. Συνέβαλαν καθοριστικά στην αλλαγή του τραγουδιού μας και γι΄ αυτό, αυτή η συναυλία έχει εξαιρετική σημασία. Δεν είναι μόνο ένας φόρος τιμής σ΄ έναν πραγματικά μεγάλο καλλιτέχνη, έναν μάστορα του Λόγου, αλλά και μια ουσιαστική αναφορά στο τραγούδι μας, αυτό που ακουμπάει στη νεοελληνική κουλτούρα και μας εμψυχώνει στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Ο Άλκης Αλκαίος πρωτοπαρουσιάστηκε το 1978 από τον Θάνο Μικρούτσικο και από το ΕΜΠΑΡΓΚΟ (1982) φάνηκε ότι μεταξύ τους υπήρξε μια ταύτιση μοναδική για την ελληνική μουσική και το τραγούδι.

Την Τετάρτη στις 5 Οκτωβρίου, θα σας περιμένουν στο Ηρώδειο, ο Βασίλης, ο Χρήστος, ο Μίλτος, ο Μπάμπης, ο Θάνος μαζί με σπουδαίους μουσικούς επικεφαλής των οποίων θα είναι ο Θύμιος Παπαδόπουλος. Πάνω απ΄ όλα όμως θα σας περιμένουν οι στίχοι και τα τραγούδια του Άλκη Αλκαίου.

info:Τετάρτη 5 ΟκτωβρίουΩδείο Ηρώδου Αττικού

Ώρα Έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 30, 40, 50, 55 ευρώ

Σημεία Προπώλησης:viva.gr, public.gr, 11876Καταστήματα:Public, Media Markt, Seven Spots, Reload, Ευριπίδης ΒιβλιοπωλείαΕκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39, 2103272000,Ταμεία Ηρωδείου (Διονυσίου Αρεοπαγίτου)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments