Έσκασε ΒΟΜΒΑ: Ντοπέ στο Πεκίνο η Δεβετζή ! | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Σεπτεμβρίου 2016, 17:28

Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη εφημερίδα το δείγμα που είχε δώσει η Ελληνίδα αθλητρία στο Πεκίνο επανεξετάστηκε και βρέθηκε η αθλήτρια να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Θυμίζουμε ότι η αθλήτρια είχε βρεθεί ξανά θετική σε επανέλεγχο που της έγινε από δείγμα του 2007, όταν και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο ΣΕΓΑΣ το Νοέμβριο του 2015. Τότε η αθλήτρια του τριπλούν είχε δηλώσει ότι είναι καθαρή.

Τώρα η αθλήτρια μπαίνει ξανά σε μεγάλες περιπέτειες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιο που είχε κατακτήσει. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ολυμπιονίκης του τριπλούν τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου με αποκλεισμό δύο ετών τον Δεκέμβριο του 2010, όταν δεν είχε δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το δείγμα των αθλητών και των αθλητριών που λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς διοργάνωσεις καταψύχονται προκειμένου να επανεξεταστούν και να βρεθούν ουσίες που ήταν αδύνατο να βρεθούν λόγω της… προηγμένης τεχνολογίας του ντόπινγκ. Η WADA διατηρεί το δικαίωμα επανελέγχου μέχρι και δέκα χρόνια μετά τις διοργανώσεις.

πηγή: sdna.gr