Αυτό είναι το μέλλον των αεροσκαφών: Αθήνα – Νέα Υόρκη σε 24 λεπτά! | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Σεπτεμβρίου 2016, 13:43

Ο Καναδός σχεδιαστής Charles Bombardier της εταιρίας Imaginactive, ο οποίος έκανε γνωστό το όνομα του με το αεροσκάφος Skreemr, τώρα μας φέρνει το Antipode, ένα φουτουριστικό αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει 10 άτομα σε απόσταση μέχρι και 12.430 μίλια σε λιγότερο από μία ώρα, επιτρέποντας τους ανθρώπους να ταξιδεύουν από Νέα Υόρκη στην Κωνσταντινούπολη (ή στην Αθήνα) σε μόλις 24 λεπτά.

«Ήθελα να δημιουργήσω μια ιδέα του αεροσκάφους που μπορεί να φθάνει τον αντίποδα της – ή στο διαμετρικό αντίθετο – όσο το δυνατόν πιο γρήγορα” δήλωσε ο Bombardier στο αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Υπάρχουν όμως μερικές ερωτήσεις που τέθηκαν σχετικά με τον σχεδιασμό του αεροσκάφους. Σε υπερβολικές ταχύτητες, η κύρια ανησυχία ειναι η υπερθέρμανση λόγω της δυνητικά επικίνδυνης παραγωγής θερμότητας από τους κινητήρες που μπορεί να εισέλθει στα φτερά και τη μύτη του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με το Forbes ”Αντικείμενα που ταξιδεύουν πέρα από την ταχύτητα των Mach 5 μπορεί να φτάσουν πάνω από 980 βαθμούς Κελσίου (1.800 βαθμοί Φαρενάιτ), και υπάρχει ένα όριο για το είδος των υλικών που μπορεί να αντέξει αυτά τα είδη των θερμοκρασιών”.

Ωστόσο ο Bombardier, θεωρεί ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Imaginactive, ο σχεδιασμός αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ιδιωτικών αεροσκαφών αλλα και για στρατιωτικά αεροσκάφη για τη μεταφορά υψηλόβαθμων αξιωματούχων ανά τον κόσμο σε λιγότερο από μία ώρα. Μέχρι τότε όμως χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα, όσο αφορά την τεχνολογία του αεροσκάφους.