Διεθνή

Μπέρλινγκτον: Πέντε οι νεκροί από τα πυρά ενόπλου σε εμπορικό κέντρο

Μπέρλινγκτον: Πέντε οι νεκροί από τα πυρά ενόπλου σε εμπορικό κέντρο
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον της πολιτείας της Ουάσινγτον, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. 

Τα θύματα είναι τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Ο δράστης διέφυγε και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μαρκ Φράνσις δήλωσε ότι ο ύποπτος είναι «ένας ισπανόφωνος που φορούσε γκρι ρούχα

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο εμπορικό κέντρο Cascade Mall, το οποίο εκκενώθηκε αμέσως. Σε εικόνες που τραβήχθηκαν από κάμερες ασφαλείας και μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνεται ο ύποπτος, ένας άνδρας μάλλον νεαρής ηλικίας που φαίνεται να κρατάει κάτι που μοιάζει με τουφέκι.

Ο Φράνσις είπε ότι ο ύποπτος θεάθηκε για τελευταία φορά να κατευθύνεται πεζή προς έναν αυτοκινητόδρομο, κοντά στο εμπορικό κέντρο. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό KOMO News ότι ο ένοπλος μπήκε σε ένα κατάστημα Macy’s και άνοιξε αμέσως πυρ. «Άκουσα έναν πυροβολισμό (…) μετά τρεις άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας «όπλο» και κατόπιν ακούστηκαν πολλά πυρά», αφηγήθηκε ο Αρμάντο Πατίνο, υπάλληλος σε ένα κατάστημα ένδυσης. 

Επί πολλές ώρες, έντεκα ομάδες αστυνομικών και δύο ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ερευνούσαν το κτήριο που καταλαμβάνει επιφάνεια 40.320 τετραγωνικών μέτρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments