Ερωτηματικά Σκουρλέτη για την αξιοπιστία Πιτσιόρλα | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Σεπτεμβρίου 2016, 09:24

Αιχμές ότι ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, αλλά άλλων, αφήνει ο υπουργός Ενέργειας και ανεβάζει κάθετα τους τόνους με το Στέργιο Πιτσιόρλα. 

Ειδικότερα, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει:»Αν αληθεύει, δε, αυτό που ακούγεται σε δημοσιογραφικούς κύκλους ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει το ρόλο της διασποράς πληροφοριών για λογαριασμό συγκεκριμένων κύκλων των δανειστών με σκοπό τη δοαμόρφωση της κοινής γνώμης, τότε αντιλαμβάνεστε πως τα πράγματα είναι σοβαρά» και προσθέτει: «Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και όχι άλλων». 

Ο ίδιος πάντως δηλώνει αισιόδοξος ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τη μη πώληση του 17 % της ΔΕΗ θα γίνουν αποδεκτά από τους δανειστές. «Σήμερα η αγορά ηλεκτρική ενέργειας ανοίγει, άλλωστε έχουν γίνει μια σειρά θεσμικές αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση. Ο ΑΔΜΗΕ διαχωρίζεται ιδιοκτησιακά από τη ΔΕΗ, ενώ το Δημόσιο διατηρεί το 51%. Ακυρώσαμε το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ, προχωρούμε στις δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος τύπου ΝΟΜΕ, θεσμοθετούμε το target model.Μιλάμε για άλλες συνθήκες.Μόνο μια νεοφιλελεύθερη ακαμψία και εμμονή μπορεί να δικαιολογήσει την επαναφορά αυτού του σχεδίου», επισημαίνει ο υπουργός.