Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Σεπτεμβρίου 2016, 20:01

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης την ερχόμενη τουριστική περίοδο, σύμφωνα με το ενδιαφέρον που καταγράφεται από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, στην διεθνή τουριστική έκθεση «IFTM TOP RESA 2016», που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο «Port de Versailles» στο Παρίσι, με βάση τα όσα γνωστοποίησε σήμερα η περιφέρεια Κρήτης.

Η περιφέρεια Κρήτης, όπως επισημαίνει, ισχυροποιεί την παρουσία της στην τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης με τη συμμετοχή της στην έκθεση, (η οποία ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή), όπου το περίπτερο επισκέπτεται καθημερινά μεγάλος αριθμός tour operators αλλά και επισκέπτες, στους οποίους διανέμεται πληροφοριακό υλικό ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας.

Την περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί αντιπροσωπεία υπηρεσιακών στελεχών με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, ο οποίος συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον γγ γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο όπως επίσης με εκπροσώπους μεγάλων ευρωπαϊκών τουριστικών οργανισμών – φορέων αλλά και ΜΜΕ.

Φέτος, όπως και το 2015 το τουριστικό ρεύμα ήταν αυξημένο από τη Γαλλία προς το νησί. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ρυθμός των αφίξεων από τη Γαλλία παρουσιάζει την τελευταία τριετία εντυπωσιακή αύξηση, με την αγορά να έχει ανέβει στην κατάταξη των σημαντικότερων χωρών προέλευσης τουριστών για την Κρήτη.

Η Γαλλική αγορά παρουσίασε μια πολύ μεγάλη δυναμική φέτος το καλοκαίρι, η οποία αποτυπώθηκε με θετικό πρόσημο, αναφορικά με την άνοδο του αριθμού των επισκεπτών στο νησί. Αυτό, όπως τονίσθηκε, οφείλεται εν μέρει στην αναταραχή που υπάρχει στη Βόρεια Αφρική, παραδοσιακό προορισμό των Γάλλων και στην Τουρκία, αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καθιερώνεται στη συνείδησή τους ως ένας ασφαλής, ποιοτικός και ανταγωνιστικός προορισμός.

«Διαπιστώνουμε με χαρά ότι τόσο τα τουριστικά πρακτορεία, όσο και οι αεροπορικές εταιρείες παρουσιάζουν ιδιαίτερα φιλόδοξο προγραμματισμό για το 2017, πράγμα που σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, η αυξημένη ροή επισκεπτών από την Γαλλία θα διατηρηθεί» ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, αποτυπώνοντας τα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Aegean Airlines έχει ήδη προγραμματισμένες απευθείας πτήσεις από εννέα πολύ σημαντικές πόλεις της Γαλλίας προς την Κρήτη: Ντωβίλ, Βρέστη, Ναντ, Μπορντώ, Τουλούζη, Μασσαλία, Λυών, Μετς, Παρίσι. Το γεγονός αυτό είναι χαρακτηριστικό της αυξητικής τάσης της ροής τουριστών προς την Κρήτη, τόσο τον επόμενο χρόνο, όσο και μακροπρόθεσμα.

Επίσης, η παρουσία στο περίπτερο της περιφέρειας Κρήτης, αρκετών επαγγελματιών του τουρισμού του νησιού, ενισχύει ακόμα περισσότερο την τουριστική προβολή της Κρήτης και την επίτευξη συμφωνιών, μέσω των συναντήσεων και της διασύνδεσης με αντίστοιχους Γάλλους επαγγελματίες του τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ