Πολιτική

Και ο Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής

Και ο Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής
"Ορφάνεψε" η θέση του γενικού γραμματέα, δεύτερη παραίτηση μετά από αυτή του Οδυσσέα Βουδούρη.

Παρελθόν από τη θέση του ΓΓ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελεί ο Βασίλης Παπαδόπουλος, φέρνοντας νέους πονοκεφάλους για τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, ο κ. Παπαδόπουλος επικαλείται την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά “με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού” αλλά και “ζητήματα προστασίας των προσφύγων”.

Η παραίτηση υπεβλήθη στις 26 Οκτωβρίου από τον κ. Παπαδόπουλο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τη δεύτερη παραίτηση είχε υποβάλει στις 17 Ιουνίου στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ενώ η πρώτη είχε κατατεθεί από τις 20 Μαρτίου 2016 και πάλι στον πρωθυπουργό.

Στην τελευταία δήλωση παραίτησης ο κ. Παπαδόπουλος εκφράζει τη διαφωνία του “ως προς την εμμονή στη συνέχιση της απαρέγκλιτης εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, η οποία εγείρει ζητήματα τόσο από απόψεως διεθνούς δικαίου προστασίας των προσφύγων όσο και από απόψεως συνεπειών στα νησιά, ιδίως του Βορείου Αιγαίου, με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού”.

Ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι νομικός και στο παρελθόν υπήρξε μέλος της ομάδας δικηγόρων που επί πολλά χρόνια συμπαρίσταται σε πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως γράφει η εφημερίδα, το ιστορικό του αυτό αναφέρει ως πρόσθετο λόγο παραίτησης, καθώς επισημαίνει ότι στις 29 Νοεμβρίου εκδικάζονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγές της ομάδας εναντίον συγκεκριμένων αποφάσεων της διοίκησης, οι οποίες αφορούν τη συγκρότηση των δευτεροβάθμιων επιτροπών που εξετάζουν τα αιτήματα ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο προηγήθηκε η θορυβώδης παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέα Βουδούρη, με αιχμές για κακοδιοίκηση. 

Ν.Δ.: Εγκαταλείπουν το σκάφος της κυβέρνησης λίγο πριν αυτό βουλιάξει

Με αφορμή τις εξελίξεις στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο αρμόδιος συντονιστής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας παρατήρησε ότι “επιλέγουν να εγκαταλείψουν το σκάφος της επικίνδυνης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λίγο πριν αυτό βουλιάξει”. 

“Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, υπέβαλε – για τρίτη φορά – την παραίτησή του στον πρωθυπουργό (οι προηγούμενες δύο δεν έγιναν αποδεκτές), επικαλούμενος κακοδιαχείριση και σοβαρές αδυναμίες στο χειρισμό του μεταναστευτικού -προσφυγικού ζητήματος», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τον δρόμο είχε δείξει πρώτος ο Οδυσσέας Βουδούρης, με την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, καταγγέλλοντας ατασθαλίες και υπερκοστολογήσεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών. Καταγγελίες οι οποίες δεν απαντήθηκαν ποτέ”.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι “κατηγορούν ο ένας τον άλλο, παραδεχόμενοι την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την κρισιμότητα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος» και κατέληξε: «Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξουν και τη χώρα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments